JUSS OG SAMFUNN

Større redaksjon i Nettavisen etter oppkjøp

Nyutnevnt redaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, vil gjerne ha ett aksjeselskap å forholde seg til i fremtiden. Foreløpig må han nøye seg med en samlet redaksjon.

13. jan. 2003 - 14:47

Nettavisen hadde sitt første styremøte i dag etter at TV 2 kjøpte avisen.

På dagens møte ble det vedtatt at dobbeltfunksjoner innen IT, økonomi og administrasjon kommer til å forsvinne. Nettavisens redaksjon kommer imidlertid til å bli spart, så langt det er mulig.

- Vi vil være veldig forsiktig med å redusere den redaksjonelle bemanningen. Vi vil ikke gjøre noe som går utover produktet, sier konserndirektør Rune Indrøy til digi.no. Han var observatør på møtet i dag.

Dermed kan redaksjonen i Norges første allmenne nettavis puste lettet ut, så langt. Klubbleder i Nettavisen, som var til stede på dagens styre møte, tar imidlertid ingenting for gitt.

- Ingenting er endelig bestemt, men vi er glad for signalene de gir om å satse på redaksjonen. Så får vi se hva som skjer,. Det er i hvert fall bestemt at redaksjonsklubben skal være aktivt med i denne prosessen, sier Anders Rikter til digi.no.

Han sier at mye har endret seg siden oppkjøpet ble kjent:

- Vi har blitt tryggere på at TV 2 vil satse på Nettavisen og er sikrere på at det vil være en bra eier for oss. Vi ser gode muligheter for at vi vil få bra drahjelp, sier han og signaliserer at de ansatte helst vil beholde merkenavnet Nettavisen.

- Ja, det er viktig for oss å beholde. Og det er viktig for alle leserne, sier han.

Allerede neste mandag vil det imidlertid være et nytt styremøte i Nettavisen hvor man skal konkretisere innsparingstiltakene som skal gjøres.


I tillegg må styret i søsterselskapet TV 2 Interaktiv samles for å diskutere fremtiden.

Stavrum legger ikke skjul på at han gjerne vil ha ett selskap å forholde seg til. Indrøy sier til digi.no at en eventuell sammenslåing ikke vil skje det nærmeste året, mens Stavrum sier at én av grunnene til at det kan ta litt tid å få til en fusjon, er eiersituasjonen.

I TV 2 Interaktiv har Aftenposten fortsatt en mindre eierandel.

- Eierstrukturen skaper visse komplikasjoner. Nettavisen har et stort fremførbart underskudd som TV 2 som eier har rett til. Så lenge det ikke er 100 prosent eierskap i begge datterselskapene, blir det vanskeligere for morselskapet å få fradragsrett, sier Stavrum som imidlertid presiserer at alle de ansatte i TV 2 Interaktiv og Nettavisen uansett kommer til å bli styrt som én samlet organisasjon.

- Dette er ikke noe som kommer til å skape de store komplikasjonen. Det er først og fremst et problem for meg som sjef for begge selskapene, blant annet med to styrer, ulike styremøter og så videre, sier Stavrum til digi.no.

Indrøy opplyser til digi.no at dagens styremøte ikke tok stilling til konkrete saker som overlapping av nyheter og sammenslåing av ulike seksjoner på nettstedene.

- Vi konkluderte med at det er få overlappende funksjoner i de to redaksjonene, sier Indrøy.

Men redaktør Stavrum vil ikke umiddelbart avvise kutt i redaksjonen:

- Vi slår nå sammen redaksjonene. Det innebærer at vi i utgangspunktet får en større redaksjon enn det Nettavisen har per i dag. Vi er avhengig av å få en samordning som er logisk og klar, noe som innebærer at vi skal rendyrke merkevarene TV2, Spray og Nettavisen i fremtiden, sier han og mener det absolutt er mulig for dem å utfordre VG.no på sikt:

- Nettavisen er den største internettavisen på dagtid, det vil si i jobbtiden. I samkjøringssammenheng vil TV2.no, Nettavisen og Spray.no være på størrelse med samkjøringen til Dagbladet. På sikt vil vi kunne satse på å ta VG.no, mener han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.