Større sikkerhet med billigere servere

Norske Internett-selskaper og teleselskaper må sikre sin Internett-trafikk bedre, mener Hydraweb. Løsningen deres er å spre trafikken over flere småservere.

Norske Internett-selskaper og teleselskaper må sikre sin Internett-trafikk bedre, mener Hydraweb. Løsningen deres er å spre trafikken over flere småservere.

Etter hvert som folk og bedrifter begynner å stole på Internett, øker behovet for større sikkerhet. Aktive Internett-brukere opplever daglig at norske Internett-sider ikke er tilgjengelig.

Dette aktualiserer behovet for doble systemer, særlig fordi Internett-servere bruker fersk og lite gjennomtestet teknologi som feiler oftere enn mer tradisjonelle systemer.

Løsningen på problemet er å kjøpe seg utstyr som kan dele IP-trafikken til din server i to eller flere strømmer.

Optimal sikkerhet får du bare med helt parallelle systemer med hver sine linjer, rutere, brannvegger og servere. Men det er som regel server-applikasjonene eller server-operativsystemer som faller ned.

Med en IP-trafikkdeler kan du dessuten kutte prisen på annet utstyr - i stedet for å kjøpe en avansert og dyr server, kan du dele trafikken over to eller flere eldre og/eller enklere servere som har det samme innholdet. Du kan kombinere både enkle 486-bokser og avanserte Unix-servere for å ta unna trafikken.

Internett-kongen Cisco tilbyr slikt utstyr, men den amerikanske utfordreren Hydraweb har lansert løsninger som de hevder er bedre:

- Cisco overvåker bare om maskinen svarer. Våre bokser overvåker "helse"-tilstanden til både server-programmene og maskinen. For bare ved å overvåke belastning på prosessor, minne, harddisk og ytelsen på programvaren kan du forutsi problemer, sier Raj Sharma, administrerende direktør og gründer av Hydraweb til digi.no.

Med sin mer avanserte deling og overvåkning har Hydraweb skaffet seg en imponerende kundeliste med store deler av den amerikanske finansbransjen og telebransjen. Hydraweb-boksene starter på 50.000 kroner, men prisene faller og du får mer for pengene. I neste versjon kommer Hydraweb med en boks som kombinerer deling og brannvegg i ett.

Hydraweb tror etter hvert at kundene av teleselskaper, webhoteller og ASP-selskaper som Telecomputing kommer til å forlange IP-deling i fremtiden for å redusere sårbarheten.

Til toppen