Større utvalg av svenske nettkonsulenter

Den svenske bransjeorganisasjonen IT-Företagen mener nedgangen og oppsigelsene i nettbransjen gjør det lettere for tradisjonelle selskaper å lokke til seg IT-kompetanse. Ikke så her til lands: I Norge går det motsatt vei.

Ann-Marie Nilsson, som er sjef for den svenske bransjeorganisasjonen IT-Företagen, sier i et intervju med Computer Sweden at nedgangen og oppsigelsene i den svenske nettbransjen nå gjør det lettere for vanlige bedrifter å skaffe seg IT-kompetanse.

Hun peker blant annet på masseoppsigelsene i Internettkonsulent-selskapene Mind og Razorfish, og situasjonen i Framfab. Du kan lese mer om dette her: Internettkonsulenter tvinges til emisjoner?.

Nilsson sier til Computer Sweden at det i fjor vinter var en enorm etterspørsel etter Internett-konsulenter. Det førte blant annet til hyppige jobbskifter og bedrifter som prøvde å overgå hverandre ved å tilby aksjer og opsjoner. Hun mener situasjonen er mer avslappet nå, og selvom behovet for dyktige nettkonsulenter fortsatt vil være til stede, vil det ikke være like intenst.

- Dette gjør det lettere for vanlige selskaper å få tak i IT-medarbeidere som tidligere bare var interessert i å jobbe i de hippeste nettbedriftene, sier Nilsson til CS.

Fredrik Syversen i bransjeorganisasjonen IKT-Norge sier til digitoday.no at situasjonen er en helt annen her i landet.


- Vi har ikke hatt den samme rystelsen, eller nedgangen i Norge som i Sverige. Dette er fordi de norske nettkonsulentselskapene har vært mindre offensive. Mind ABs norske datterselskap går svært bra, og opplever nå det motsatte av morselskapet.

Syversen har ikke fått noen signaler som tyder på usikkerhet blant de ansatte i nettbransjen i Norge.

- Internettbransjen er kanskje ikke like gjev lenger. Opsjonspakkene har ikke avlet så fryktelig mange Internett-millionærer det siste halve året. Kanskje det er nå man burde hive seg på Internett-toget, sier han og legger til med et skjevt smil:

- Det er opsjonspakkene begynner å bli interessante. Verdien på opsjonene kan jo ikke annet enn stige...

Til toppen