Storrekruttering hos TietoEnator

TietoEnator Norge vokser i rekordfart og må iverksette en storstilt rekruttering.

TietoEnator Norge vokser i rekordfart og må iverksette en storstilt rekruttering.

TietoEnator Norge erfarer optimisme og nyinvesteringer i bransjen og trenger flere folk. Det er igjen håp for nyutdannede når IT-giganten TietoEnator nå går til storrekruttering av i alt 150 nye mennesker i løpet av året.

-Vi vil i hovedsak rekruttere godt kvalifiserte folk, gjerne seniorer, men samtidig legger vi opp til en del trainee-stillinger, sier administrerende direktør Ståle Grønningseter i avdelingen Banking Solution til digi.no.

TietoEnator Norge har i dag rundt 900 ansatte og måtte under dot.com årene gå til oppsigelse av rundt 60 personer i Norge. Siden har ikke TietoEnator i vesentlig grad latt seg ramme av nedgangstidene.

Det vil være spesielt innenfor vertikale segmenter som bank, finans, forsikring, telekom, media, energi og helse, TietoEnator trenger å styrke ressursene.

TietoEnator legger opp til en vekst på mellom 20 til 30 prosent i Norge. Produksjonen legger i stadig større grad til lavkostland, men selskapet har satset på såkalt nearshore. Dette innebærer produksjon til land som ligger nært til Norge. Det er spesielt Ostravia i Tsjekkia og Baltikum som har fått mange av oppdragene.

Baltikum har blant annet ansvaret for kredittkortløsningen til bank og forsikringsdelen i TietoEnator.

- Vi har opplegg for trainees og vi trenger friskt blod. Jeg antar at opptil 30 prosent av dem vi nå rekrutterer kan være nyutdannede, sier Grønningseter.

TietoEnator etterspør systemarkitekter som kan bidra med kreative løsninger og designe utviklingsprosjekter. Teknologien baseres i vesentlig grad på Oracle databaser, webteknologi, webtjenester og tradisjonell stormaskinkompetanse.

Til toppen