Storskjerm for bærbare

Sony lanserte denne uken en ny CRT-skjerm som skal være spesiallaget for bruk sammen med bærbare PC-er. Den 19 tommer store skjermen har også en relativt lav pris.

Sony lanserte denne uken en ny CRT-skjerm som skal være spesiallaget for bruk sammen med bærbare PC-er. Den 19 tommer store skjermen har også en relativt lav pris.

Brukere av bærbare PC-er kobler ofte opp maskinen mot en ordinær skjerm. Mange foretrekker å ha en større skjerm enn den som finnes på den bærbare maskinen. Men ofte er skjermen de har tilgang på allerede koblet til en PC. Dette betyr at man må koble skjermen fra PC-en, noe som gjerne skjer på baksiden av maskinen. De fleste kan vel tenke seg hvor krunglete dette kan være, spesielt hvis det må stadig må gjøres.

]Sony lanserte denne uken en skjerm som løser dette problemet. Dette gjøres ved at skjermen i tillegg til å ha den vanlige VGA-inngangen på baksiden, også er utstyrt med en slik inngang på forsiden. Dette gjør tilkoblingen av en bærbar PC betydelig enklere. Skjermen, Sony Multiscan 420GS, har et bilderør på 19 tommer, hvorav 18 tommer er synlige. [] Flere nye teknologier skal redusere og forbedre størrelsen og formen på punktene over hele skjermen, noe som skal gi skarpere og bedre fokuserte bilder, også i hjørnene. Skjermen har også en såkalt Graphic Picture Enhancement-funksjon. Ved å trykke på en knapp skal denne funksjonen la brukeren velge mellom tre forskjellige modi for fargetemperatur-, lysstyrke og kontrastinnstillinger. Brukeren kan også stille inn horisontal og vertikal konvergens manuelt.Skjermens Auto Sizing and Centering-funksjon (ASC) skal gjøre det mulig å justere bildestørrelser og plassering automatisk og samtidig ved å trykke på én knapp.Ifølge Gerhard Gilje ved Sony Nordic ITG, vil Sony Multiscan 420GS komme på markedet i Norge i januar neste år. Prisen vil ligge på omtrent 6000 kroner. Momsen kommer i tillegg.

Til toppen