ANALYSER

Størst på nett etter ny telleregel

Dagbladet.no og vg.no har slåss om hvem som er størst, men nå har Gallup utpekt vinneren.

28. feb. 2005 - 09:49

VGs nettredaksjon sender nok en vennlig tanke til TNS Gallup om dagen. Det har nemlig pågått en offentlig krangel med svar og motsvar i deres og dagbladet.nos spalter etter at Dagbladet 3. november i fjor ærklærte seg stærst i landet. De hadde flere månedlige brukere på TNS Gallups statistikk. Vg.no lå nemlig foran på antall ukentlige lesere. Dermed var det duket for strid om hva som var det riktige målet på størrelse.

Men november ble siste måneden TNS Gallup målte månedstall, melder Finansavisen. For de største nettstedene var antall brukere i ferd med å passere fire millioner, og Gallup fant det best å trekke ut pluggen før statistikken viste at Dagbladet har flere brukere enn det finnes mennesker her i landet.

Problemet med statistikken er at den måler antall maskiner som har vært inne på siden, det er umulig å vite om det er samme person som leser dagbladet.no hjemmefra og på jobb pluss fra en bærbar maskin. En person kan dermed telles mange ganger. Det jobbes derfro med ideen om å sette opp et brukerpanel som måler trafikken mer nøyaktig, omtrent slik som seertall for tv måles i dag.

Uketallene, som nå brukes, vil også inneholde de samme unøyaktighetene, men ikke i samme grad, mener TNS Gallup.

Etter at månedsstatistikken forsvant, med siste måling i november, står dagbladet igjen med 1,49 millioner brukere i uken, mot 1,66 millioner hos vg.no. Men det er fremdeles mulig å krangle. Dagbladet er nemlig fremdeles langt større på antall sidevisninger, mens vg også er størst på antall brukersesjoner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.