BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stort Amiga-party i november

Kindergarden arrangeres i år for åttende gang. "Partyet" er primært for kreative Amiga-brukere, selv om brukere av andre plattformer også er velkomne. Blant arrangementene er konkurranser og non-stop kino.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. sep. 1998 - 12:32

Dag Stenstad, en av arrangørene, forteller til digi.no at de besøkende ved tidligere Kindergarden "parties" har vært scenere, det vil si ungdom som programmerer, lager musikk, tegner osv. Han forteller at dette skiller seg endel fra de besøkende ved The Gathering, som i de siste årene stort sett har bestått av ungdom som spiller dataspill.

Stenstad forteller at det vil bli holdt en rekke konkurranser, blant annet demo- og intro-konkurranser for Amiga og PC, samt premiering av beste grafikk, musikk, animasjon og ASCII-logo, som er grafikklogoer bygget opp av tegn. I tillegg vil det være en "wild-compo"-klasse, der så å si alt er tillatt.

Kindergarden har ifølge Stenstad blitt godt kjent også utenfor Norges grenser. Dette skyldes spesielt det store antallet produksjoner som er blitt laget ved arrangementet i forhold til besøkstallet. Arrangørene regner med omtrent 200 besøkende, men Stenstad forteller at de har både plass og strøm nok til 400 mennesker med hver sin datamaskin.

Kindergarden vil i år arrangeres ved Eikeli Videregående Skole i Bærum i helgen 13. til 15- november. Arrangørene kan da tilby mat og drikke fra en døgnåpen kafeteria, filmrom med prosjektør og surroundlyd hvor det vises film 24 timer i døgnet, nettverk med tilkobling til Internett og muligheter for å få seg litt søvn og å dusje...

Stenstad forteller at arrangørene nå jakter på sponsoner til partyet, blant annet for å få premier til konkurransene.

Arrangørene av Kindergarden er gamle Amiga-brukere med åtte til tolv års dataerfaring.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.