Stort indisk IT-oppkjøp i Europa

Infosys overtar den ekspansive britiske SAP-spesialisten Axon Group.

Stort indisk IT-oppkjøp i Europa

Infosys overtar den ekspansive britiske SAP-spesialisten Axon Group.

Det indiske IT-selskapet Infosys – landets nest største – har inngått en avtale om å overta det globale britiske konsulentselskapet Axon Group for 407 millioner pund, tilsvarende 4,05 milliarder kroner.

Axon er spesialist på SAP, og er kjent for flere oppkjøp de siste årene, som Bywater i 2001, amerikanske Feanix i 2005, TUI Consulting, Permier HR Solutions og Zytalis i 2006 (alle amerikanske) og japanske JSPC i 2007. Omsetningen i 2007 var 204 millioner pund, 2,02 millioner kroner.

Prisen som Infosys betaler er 20 prosent mer enn Axons markedsverdi fredag kveld, og 33 prosent mer enn deres gjennomsnittlige markedsverdi de siste seks måneder.

Axons styre har enstemmig anbefalt tilbudet.

Analytikere ser på oppkjøpet som tegn på et intenst ønske fra Infosys om å vinne et brohode i Europa. Det er kjent at Infosys lenge har sittet på en stor kontantbeholdning.

Infosys har opplevd en langvarig periode med solid vekst, men varslet nylig at de forventet lavere vekst i tiden framover grunnet vanskelig forhold hos mange av deres internasjonale kunder.

Analyseselskapet Gartner spådde nylig at Indias tre store leverandører av IT-tjenester, Tata, Infosys og Wipro, kan vokse forbi dagens dominerende amerikanske giganter IBM Global Services, Accenture og EDS innen 2011.

    Les også:

Til toppen