Stort løft for LibreOffice

Fri kontorpakke klar i ny og forbedret utgave.

LibreOffice er nå klar i versjon 3.5.
LibreOffice er nå klar i versjon 3.5.

Fri kontorpakke klar i ny og forbedret utgave.

The Document Foundation la i går fram den tredje, og hittil største oppdateringen av kontorpakken LibreOffice.

Versjon 3.5 av fri programvare-alternativet introduserer en rekke utbedringer og nye funksjoner.

Blant annet har grensesnittet for håndtering av topp- og bunntekst fått et løft. I sum skal det være gjort store utbedringer i typografiske verktøy, som skal gjøre det enklere å skape dokumenter med et profesjonelt utseende.

Den innebygde stavekontrollen har fått bedre ytelse og dialogboksen for ordtelling oppdateres nå i sanntid. Videre innføres det nye filtre for import fra PostgreSQL-databaser samt illustrasjoner fra Microsoft Visio.

Det innføres også automatisk sjekk etter oppdateringer, slik at brukere i framtiden vil bli holdt informert når det foreligger nye versjoner av kontorpakken.

Et utvalg av de mest relevante nyhetene er gjengitt her og i dette blogginnlegget. Programvaren er fritt tilgjengelig for nedlasting.

LibreOffice er en avgrening av OpenOffice.org. Splittelsen oppsto høsten 2010 etter misnøye med retningen prosjektet tok etter at Oracle kjøpte Sun. Den første stabile utgaven av LibreOffice ble lansert for ett år siden, og delte da versjonsnummer med OpenOffice.org 3.3.

    Les også:

Til toppen