Stort nettutfall på grunn av brann i Oslo

En brann ved Oslo S har ført til omfattende nettutfall i store deler av østlandsområdet.

Stort nettutfall på grunn av brann i Oslo

En brann ved Oslo S har ført til omfattende nettutfall i store deler av østlandsområdet.

En brann ved Oslo S i natt har fått store konsekvenser. Brannen skyldes ifølge Aftenposten.no at en entreprenør gravde over en høyspentkabel. Deretter skal så mye som fire andre kabler ha blitt slått ut. Oslo S ble dermed mørklagt. I tillegg har røyk kommet inn i ventilasjonsanlegget, slikt at Oslo S måtte evakueres. Dette gjelder også driftssentralen. Dermed står togene.

Men brannen har også konsekvenser for dem som eventuelt velger å jobbe hjemmefra i dag. Ifølge driftsmeldinger fra Banetele og Nextgentel påvirker brannen også en større fibertrasé i området og har dermed ført til nettutfall i både IP- og SDH-nettet til Banetele.

    Les også:

Dette nettutfallet påvirker en rekke av Baneteles kunder, inkludert Nextgentel som i en driftsmelding skriver at selskapets egne kunder i Lillehammer, Gjøvik, Hamar, Lørenskog, Lillestrøm, Ski, Askim, Halden, Fredrikstad, Moss, Nes kommune og Oslo sentrum er berørt.

Nettutfallet ser også ut til å ha ramme enkelte nettaviser i Oslo. VG Nett er i skrivende stund ikke blitt oppdatert med nye saker siden klokke 01.06. Også NTBs datasystem skal være rammet. Nyhetsbyrået opplyser at det er blitt tatt i bruk en nødløsning, men at stoffutsendelsen til tider går svært tregt.

Banetele opplyser om at tekniker har kommet inn på lokasjonen og har konkludert med at 400 volts-anlegget i bygget er skadet. Klokken 06.20 kom meldingen om at det jobbes med å få strøm på utstyret via aggregat.

Det er ikke blitt oppgitt noen forventet rettetid, men tilbakemeldinger fra Nextgentel-kunder tyder på at ting er i ferd med å komme på plass igjen, trolig via alternative ruter.

Oppdatering klokken 08.33: Nextgentel har redusert listen over berørte områder til bare å omfatte Lillehammer, Gjøvik, Hamar, Lillestrøm og Oslo.

Oppdatering klokken 09.27: Banetele opplyser at aggregater nå er på plass og at tilkoblingen har startet. Forventet rettetid er nå satt til klokken 11.00.

Til toppen