Stort oppkjøp innen IT-distribusjon

Software Spectrum, verdens største på Microsoft-lisenser, har fått en ny eier.

Software Spectrum har de siste årene markert seg kraftig innen det globale markedet for programvare, ved å bli verdens største på Microsoft-lisenser til bedriftsmarkedet. Selskapet etablerte seg i Norge i oktober i fjor.

I en pressemelding fra selskapet heter det at det torsdag ble solgt fra Nasdaq-noterte Level 3 Communications til et annet Nasdaq-notert selskap, Insight Enterprises, for 287 millioner dollar.

Målt i omsetning og overskudd, er det en mus som kjøper en elefant. I 2005 omsatte Software Spectrum for 1,9 milliarder dollar og oppnådde et resultat på 21,3 millioner dollar. Insight omsatte derimot for 3,26 milliarder dollar og oppnådde et resultat på 54,7 millioner dollar.

Insight er kjent som distributør av maskinvare til bedriftsmarkedet. Kjøpet av Software Spectrum skal både utvide Insights internasjonale tilstedeværelse, og utfylle varetilbudet med programvare. Det skal videre dekke tapt omsetning som følge av Insights salg av sitt datterselskap Direct Alliance 30. juni i år.

OBS:

Vi beklager at vi ikke sjekket den norske pressemeldingen bedre, der det gikk fram at Software Spectrum oppnådde milliardtall i overskudd og omsetning i 2005. Dette er rettet i det ovenstående.

Til toppen