Stort overskudd i Opera

Opera Software-sjef Jon S. von Tetzchner leverte et kjempeoverskudd i andre kvartal. Les hvorfor her:

Opera Software-sjef Jon S. von Tetzchner leverte et kjempeoverskudd i andre kvartal. Les hvorfor her:

Opera Software fikk et kjemperesultat i andre kvartal. Selskapet fikk et resultat før skatt på 89,7 millioner kroner i andre kvartal mot 2,4 samme kvartal i fjor.

Det store overskuddet kommer som følge av et forlik inngått med en internasjonal aktør tidligere i år. Opera har selv ikke opplyst om hvem dette er, men mye tyder på at det er Microsoft.

Ordinære driftsinntekter endte på 23,2 millioner kroner i andre kvartal mot 19,2 millioner kroner i tilsvarende kvartal i 2003. Ordinære driftsinntekter for første halvår endte på 44,9 millioner kroner mot 31,7 millioner kroner samme periode i fjor.

Opera fikk en EBIT i andre kvartal (inntekter før interesser og skatt) på 2,4 millioner kroner, ekskludert de ekstraordinære inntektene.

Kontantstrømmen i andre kvartal var på 90 millioner kroner, men ekskludert for de ekstraordinære inntektene var kontantstrømmen 2,4 millioner kroner.

    Les også:

I går meldte Opera at selskapet har inngått en avtale med KDDi, Japans neste største mobiloperatør og markedsleder på 3G-tjenester. Avtalen innebærer at Opera vil levere sin nettleser for BREW-plattformen. BREW (Binary Runtime Environment for Wireless) er en plattform for mobiltelefoner som ikke er basert på GSM, men konkurrenten CDMA.

Det er ennå ikke bestemt når den første telefonen med Opera-leseren skal på markedet.

Ifølge Opera har KDDI hatt fantastisk suksess i mobilmarkedet og fått mer enn tre ganger så mange abonnenter på neste generasjons mobilnett, 3G, som giganten NTT DoCoMo.

Inntektene til Opera vil avhenge av antallet telefoner solgt under avtalen.

Til toppen