Stort Schibsted-underskudd

Analytikerne hadde ventet underskudd på 116 millioner før skatt. Det endte på minus 284 millioner kroner i tredje kvartal.

Analytikerne hadde ventet underskudd på 116 millioner før skatt. Det endte på minus 284 millioner kroner i tredje kvartal.

Konsernsjef Kjell Aamot presenterte svært skuffende tall under torsdagens presentasjon i Apotekergata i Oslo. Mens underskuddet før skatt for samme periode i fjor var på minus 78 millioner kroner i tredje kvartal, var det betydelig forverret i år med 164 millioner i minus i tredje kvartal.

Ifølge TDN Finans var forventningene fra analytikerne "kun" 116 millioner minus før skatt og et negativt driftsresultat på 27 millioner kroner. Drifsresultatet ble altså betydelig verre,

Totalomsetningen i perioden var på 1,851 millioner kroner.

Mediekonsernet kjører nå et produktivitets- og lønnsomhetsprogram som skal bedre konsernets inntjening med mellom 370 millioner kroner og 450 millioner kroner i 2002. Aamot har allerede meldt om kostnadskutt på 200 millioner kroner i Aftenposten AS og 75 millioner kroner i Svenska Dagbladet.

Tidligere på torsdag ble det kjent at Schibsteds andel av SOL AB belastet regnskapet med et minus på 174 millioner kroner etter årets ni første måneder.

Aamot tror ikke at annonsemarkedet vil begynne å ta seg skikkelig opp igjen før i 2003.

Til toppen