Stortinget: Åpen høring om IT-senter på Fornebu

Det kommende IT-senteret på Fornebu er gjenstand for en åpen høring i Stortinget mandag 7. februar fra kl 10 til kl 18.

Det kommende IT-senteret på Fornebu er gjenstand for en åpen høring i Stortinget mandag 7. februar fra kl 10 til kl 18.

De to aktørene Nettverk Fornebu AS og IT Fornebu Technoport får hver sin økt på to timer. Etter en innledning på 20 minutter skal de svare på spørsmål fra partiene. Så skal arbeids- og administrasjonsminister Laila Dåvøy grilles i tre timer, med tre medlemmer av utvalget som forhandlet fram avtalene med de to kandidatene.

- Dette er åttende gang Stortinget behandler denne saken, forteller leder Per Morten Vigtel i Norsk Investorforum, en av de ledende interessentene i IT Fornebu Technoport.

Arbeids- og administrasjonsdepartementet har forhandlet seg fram til avtaler med både Nettverk Fornebu og IT Fornebu Technoport. Stortingets næringskomité skal levere sin innstilling 29. februar, og Stortinget forventes å fatte et vedtak noen dager seinere. Vedtaket vil innebære å velge en av de to ferdige avtalene.

- Avtalene inneholder momenter knyttet til økonomi, selskapsstruktur, gjennomføring av visjonen, klargjøring av konsept og oversikt over avtaler med utenlandske og regionale samarbeidspartnere, opplyser Vigtel.

16. desember i fjor innstilte Regjeringen på at Nettverk Fornebu skulle vinne. Stortingsproposisjon nr 35 (1999-2000), "Sluttforhandlingene om etablering av et IT- og kunnskapssenter på Fornebu" inneholder avtalene med begge partene, og er tilgjengelig på regjeringens nettsted Odin.

Høringene skal tv-overføres.

Planen om et IT-senter på Fornebu har vært en stor sak i flere år. Les blant annet:


Fornebu-kontrakt til Selmer
Regjeringen utsetter Fornebu-avklaring
Fred Olsen vil løse en politisk konflikt
Tre finalister i IT-Fornebu
- For lavt ambisjonsnivå på IT-Fornebu
Alt du trenger å vite om IT Fornebu
- IT-Fornebu tillagt for stor betydning
En parodi på Prøysens Bakvendtland
IT-Fornebu: Boligprosjekt med IT attåt

Til toppen