JUSS OG SAMFUNN

Stortinget vil ha angrefrist på nett

I dag ble det fremmet forslag i Stortinget om at angrefristloven også skal gjelde for kjøp gjort over Internett. Tidligere har ikke denne loven vært gjeldende for kjøp gjort fra databaser.

Herman Berg
23. apr. 1998 - 17:50

Det var under dagens debatt at familie- kultur- og administrasjonskomitéen la fram forslaget om at angrefristloven skal utvides til også å omfatte kjøp gjort over Internett. Representantene Grethe Fossum og Liv Marit Moland vil at Stortinget ber Regjeringen legge fram et lovforslag om dette.

I innstillingen til Stortinget ber komitéen departementet "legge fram revisjonen av angrefristloven så snart som mulig slik at det blir helt klart for forbrukerne at de har angrefrist også ved kjøpsavtaler som er inngått elektronisk". Alle kjøp som ikke foregår på selgerens utsalgssted, bes vurdert som omfattet av angrefristloven.

Fossum og Moland har begrunnet sitt forslag med de endrede kjøpemønstre som følger av den teknologiske utviklingen. De setter også fokus på at i angrefristloven er det i dag et uttrykkelig unntak for kjøpsavtaler som inngås ved at forbrukeren kontakter en database. Dagens angrefristlov trådte i kraft i 1972 og skulle da kun gjelde yrkesmessig salg av ting til forbruker når avtalen ble inngått utenfor selgers faste forretningssted. Postordre- og telefonsalg ble inkludert i loven i 1984. Også fjernsynssalg omfattes av loven.

Loven ble sist revidert i 1992, men da ble ikke elektroniske kjøp tatt opp i lovteksten.

digi.no skrev om angrefrist på Internett tidligere i år, i forbindelse med at Barne- og familiedepartementet ba Justisdepartementet ba om en vurdering av om angrefristloven også gjelder på Internett (se relaterte saker).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.