Stortingets mobil-dom drøyer

Mobilbransjen venter på at Stortinget skal behandle mobilmeldingen og muligens utsette UMTS. De bør ikke holde pusten.

Mobilbransjen venter på at Stortinget skal behandle mobilmeldingen og muligens utsette UMTS. De bør ikke holde pusten.

15. mai la samferdselsdepartementet frem mobilmeldingen sin der neste generasjons UMTS-nett står i fokus. Selskaper som Telenor og Tele2 ønsker seg en utsettelse på minste ett år på grunn av mangelen på UMTS-telefoner og ønsker ikke noen utlysning av den fjerde lisensen.

Les mer om mobilmeldingen

Samferdselsdepartementet forslag står i sterk strid med bransjen: nei til utsettelser og auksjon av den fjerde UMTS-lisensen.


Det knytter seg derfor stor spenning til Stortingets behandling av saken, særlig fordi telebransjen har gått fra vondt til verre siden mai. I Sverige har dessuten Post- og telestyrelsen åpnet døren på gløtt for utsettelser.

Men det vil drøye med en avklaring.

- På grunn av mye tjenestereiser, får vi ikke avholdt noen møter før stortinget trer sammen 1. oktober. Dette er en stor sak og vi trenger noe tid, forteller saksordfører for mobilmeldingen i Stortingets samferdselskomitee, Sverre J. Hoddevik fra Høyre, til digi.no.

Han vil foreløpig ikke uttale seg noe om hvilke standpunkt Høyre har i saken eller om partiet har latt seg påvirke av børsene og utviklingen i Sverige.

Til toppen