Stortingets mobil-dom drøyer

Mobilbransjen venter på at Stortinget skal behandle mobilmeldingen og muligens utsette UMTS. De bør ikke holde pusten.

15. mai la samferdselsdepartementet frem mobilmeldingen sin der neste generasjons UMTS-nett står i fokus. Selskaper som Telenor og Tele2 ønsker seg en utsettelse på minste ett år på grunn av mangelen på UMTS-telefoner og ønsker ikke noen utlysning av den fjerde lisensen.

Les mer om mobilmeldingen

Samferdselsdepartementet forslag står i sterk strid med bransjen: nei til utsettelser og auksjon av den fjerde UMTS-lisensen.


Det knytter seg derfor stor spenning til Stortingets behandling av saken, særlig fordi telebransjen har gått fra vondt til verre siden mai. I Sverige har dessuten Post- og telestyrelsen åpnet døren på gløtt for utsettelser.

Men det vil drøye med en avklaring.

- På grunn av mye tjenestereiser, får vi ikke avholdt noen møter før stortinget trer sammen 1. oktober. Dette er en stor sak og vi trenger noe tid, forteller saksordfører for mobilmeldingen i Stortingets samferdselskomitee, Sverre J. Hoddevik fra Høyre, til digi.no.

Han vil foreløpig ikke uttale seg noe om hvilke standpunkt Høyre har i saken eller om partiet har latt seg påvirke av børsene og utviklingen i Sverige.

Til toppen