IT-POLITIKK

Stortingsrepresentant hevder han ble sensurert av Facebook

Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (Frp) hevder Facebook har advart ham om at de ville fjerne et av hans innlegg. Nå skal de ha gjort alvor av advarslene.

Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen hevder han ble sensurert av Facebook.
Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen hevder han ble sensurert av Facebook. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
16. juli 2019 - 12:05

Innlegget som nå skal være slettet, handlet ifølge Amundsen om den britiske islamkritikeren og aktivisten Tommy Robinson.

– Fredag ble jeg oppringt av Facebook og advart: dersom jeg ikke slettet min status om Tommy Robinson, ville de sensurere den. Tilsvarende tok de også kontakt med Statsministerens kontor(!) og Frps administrasjon, skriver Amundsen på Facebook.

Han hevder at Facebook fire dager senere slettet det aktuelle innlegget fra hans side.

– Prinsipielt er dette dypt problematisk, om enn bare et lite eksempel på hvordan ytringsfriheten trues. Facebook er på mange måter en monopolist. Dersom de ikke selv klarer å forholde seg til ytringsfriheten, bør Stortinget vurdere om det kan være fornuftig å bruke lovgiving for å beskytte lovlige ytringer på Facebook, skriver Amundsen.

Tommy Robinson er knyttet til UKIP og tidligere leder for det nå forbudte English Defence League.

– Man kan mene hva man vil om Robinson. Uavhengig av det, så er det skremmende at Facebook har lagt seg på en linje at de sletter og sensurer meningsinnhold, sier Amundsen til Medier24.

– Ytringsfriheten handler ikke om å kun tillate meninger man liker. Selvfølgeligheter trenger ikke ytringsfrihet. Det er de kontroversielle og kontrære standpunktene som trenger beskyttelse, og det ser ikke Facebook ut til å forstå, legger han til.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.