JUSS OG SAMFUNN

Støtter EU-dom mot fildelingsfilter

Forbrukerrådet mener at nettleverandører ikke skal være nettpoliti.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. nov. 2011 - 13:25

Som digi.no skrev på torsdag i forrige uke, har EU-domstolen fastslått at nettleverandører ikke kan tvinges til å installere filtere for å hindre ulovlig fildeling.

Dommen får nå støtte av Forbrukerrådet i Norge. I et blogginnlegg skriver Forbrukerrådet at det er mange grunner til at nettleverandørene skal holde seg unna innholdet i kundenes nettrafikk.

– Et slikt filter ville bety at nettleverandøren måtte overvåke all nettrafikk, med de konsekvenser det ville få for kundenes personvern og ytringsfrihet, heter det i blogginnlegget.

Forbrukerrådet mener at en slik form for massiv kontroll ville medføre at all trafikk måtte analyseres og knyttes opp mot personlig data, slik som IP-adressen. Det mener også at det også er stor fare for at et slikt filter ville blokker helt lovlig innhold.

Forbrukerrådet mener at dommen fastslår at nettleverandørene ikke har noen rolle som generelt nettpoliti.

– Vi håper dette standpunktet blir videreført av lovgivende myndigheter når ehandelsdirektivet skal revideres om ikke så alt for lenge, avslutter Forbrukerrådet.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.