Støtter iPhone 4G i Norge?

Netcom og Telenor vet ikke.

Støtter iPhone 4G i Norge?
Apples nye mobiltelefon ble avduket onsdag kveld norsk tid. Hvorvidt dens 4G-brikke støtter også norske mobilnett er foreløpig uvisst. Bilde: Bloomberg/All Over Press

Apple avduket i går kveld norsk tid selskapets nye iPhone 5, som kan beskrives som deres mest forutsigbare lansering noen sinne.

Utallige lekkasjer i forkant viste seg å stemme, noe som tok brodden av overraskelsesmomentet Apple tidligere har vært kjent for.

Det store usikkerhetsmomentet nå er hvorvidt produktets støtte for 4G/LTE-nettverk også dekker radiofrekvensene som norske teleoperatører har til rådighet.

Det er foreløpig høyst usikkert.

Apple gir selv ingen indikasjoner på at LTE-støtten i iPhone 5 vil fungere her til lands. Alle referanser til slik støtte er fjernet fra den norske produktsiden. Norge glimrer også med sitt fravær på oversikten de har laget som ramser opp alle land der LTE fungerer med denne mobiltelefonen.

- Er dette en strek i regningen for Telenor, som skal lansere sitt nye 4G/LTE-mobilnett i Norge før nyttår?

- Frekvensdiskusjonen er viktig for oss, men den får vi komme tilbake til senere. Vi er i dialog med Apple og avventer en endelig bekreftelse (på om den støtter 4G i Norge, journ. anm.). Vi vet ikke mer enn dere, men så langt tyder alt på at så ikke er tilfelle, sier Telenors informasjonssjef Anders Krokan til digi.no.

iPhone 5 lanseres i Norge den den 28. september. Telenor gleder seg uansett hvilke frekvenser den kommer med, fortsetter Krokan.

LTE/4G i Norge og langt på vei de fleste andre europeiske land kjører på radiofrekvensene 1800 og 2600 megahertz. På sikt også den såkalte digitale dividenden med 800 MHz-båndet som ennå ikke er delt ut.

Heller ikke Netcom kan gi noen klare svar.

- Vi får litt ulik informasjon. Vi venter på bekreftelse fra Apple før vi vet sikkert hvilke frekvenser den støtter. Inntil da er ingen tjent med å spekulere i om iPhone fungerer med LTE i Norge, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus til digi.no.

    Les også: