Straks klar for PC-aktige supermobiler

Ericsson viste «U500», med tre prosessorer og et kraftig system for multimedia.

Straks klar for PC-aktige supermobiler

Ericsson viste «U500», med tre prosessorer og et kraftig system for multimedia.

Blant de mange produktene svenske Ericsson leverer, er systemer som blant annet Sony Ericsson, LG, Sharp, HTC, Sagem og Asustek lager mobiltelefoner av. Denne uken avduket selskapet en ny mobilplattform, som kalles U500. Denne består av en tredobbelt prosessorløsning i tillegg til et kraftig multimediesystem.

– U500 er en kraftig multimedieplattform med ytelse, grafikk og anvendelighet, som mer likner en mobil datamaskin enn dagens mobiltelefoner, sier Robert Puskaric, leder for Ericssons mobiltelefon-virksomhet, i en pressemelding.

U500 skal blant annet åpne for videoopptak med høyere kvalitet enn i dagens mobiler (MPEG4, H.264 D1 med inntil 30 bps), kameraer med opptil 12 megapikslers kamera, skjermer med WVGA-oppløsning (opptil 854x480 punkter), i tillegg til mer avansert 3D-grafikk i spill og brukergrensesnitt. Dessuten skal det støttes lyd med CD-kvalitet og avspilling av høyoppløst video og mobil TV. Prosessoren skal støtte koding og dekoding av videoformatene H.263, H.264, MPEG4 (AS), VC1 og DivX og mobil-TV-teknologiene MBMS phase 2, DVB-H og Unicast.

Trådløse overføringsteknologier som skal støttes, inkluderer HSPA med nedlastingshastighet på 7,2 megabits per sekund og opplastingshastighet på 5,76 megabits per sekund, WLAN og Wireless USB/Ultra-wideband.

    Les også:

De tre sentrale prosessorene vil være av typen ARM11 og trolig operere med en klokkehastighet på 400 MHz. Disse skal sammen med en ARM Mali200 grafikkprosessor og digitalt basisbånd integreres i en enkelt brikke. Dette skal gi en mindre og mer kostnadseffektiv multimedieplattform enn det som er tilgjengelig nå, oppgir Ericsson.

Grafikkløsningen skal ha støtte for OpenGL ES 2.0 og kunne levere grafikk med høy kvalitet samtidig som den har lavd effektforbruk.

U500-plattformen skal først bli kommersielt tilgjengelig i første halvdel av 2009. Mobiler som tar den i bruk vil komme på markedet noe senere.

Til toppen