Street View med nytt personvernverktøy

Google forsøker å dempe protestene fra engstelige huseiere i Tyskland.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. aug. 2010 - 14:19

Googles mye omtalte innsamling av WLAN-data i forbindelse med Street View-fotograferingen har blitt tatt ekstra ille opp i Tyskland. Mer enn 10 tusen mennesker i Tyskland skal ha protestert mot tjenesten, ifølge Peter Schaar, den føderale kommissæren for databeskyttelse og ytringsfrihet. Mange ønsker ikke at deres hus skal gjøres tilgjengelig i tjenesten

Street View-tjenesten ennå ikke er lansert i Tyskland, men Google planlegger en lansering med bilder fra 20 av de største byene innen utgangen av året. Det aktuelle byene er Berlin, Bielefeld, Bochum, Bonn, Bremen, Dortmund, Dresden, Duisburg, Düsseldorf, Essen, Frankfurt am Main, Hamburg, Hannover, Köln, Leipzig, Mannheim, München, Nürnberg, Stuttgart og Wuppertal.

For å dempe reaksjonene fra bekymrede tyskere, har Google opprettet en tjeneste hvor det er mulig for huseiere og beboere å få Google til å tilsløre deres bygning.

Denne muligheten er kun tilgjengelig i Tyskland. I andre land, hvor tjenesten allerede er tilgjengelig, er det fullt mulig å be Google tilsløre motiver eller fjerne hele enkeltbilder. Men siden Street View-bilder fra Tyskland ennå ikke er tilgjengelig, må brukerne i større grad beskrive hva som skal tilsløres på en mer detaljert måte.

Dette gjøres ved å markere bygningen på et kart hentet fra Google Maps og å fylle ut en rekke detaljer i et skjema.

For de aktuelle byene vil det kun være mulig å be om tilsløring av bygninger fram til 15. september, da Google trenger noe tid på seg for å utføre slettejobben.

I den innledende teksten til skjemaet ber Google likevel brukerne om å tenke seg om før skjemaet sendes inn, da det ikke vil være mulig å gjenopprette bildene. Selskapet mener også at tjenestens verdi for brukerne svekkes dersom mange bygninger, som for eksempel også huser en restaurant eller butikk i tillegg til leiligheter, ikke vises.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.