JUSS OG SAMFUNN

Street View suspendert i India

Google satte i gang datainnsamling uten å innhente alle tillatelser.

Biler og trehjulssykkel brukt til å samle inn data for Google Street View i India.
Biler og trehjulssykkel brukt til å samle inn data for Google Street View i India. Bilde: Google
22. juni 2011 - 11:47

Googles prosjekt Street View for å fotografere gater og stier over hele verden og så presentere dem på web har møtt motstand i enda et land. Selskapets indiske avdeling fortalte i mai at de ville starte med IT-hovedstaden Bangalore. I går meldte flere medier at datainnsamlingen er suspendert.

Motivet som oppgis av indiske myndigheter, er at Google ikke har innhentet alle nødvendige tillatelser. Det lokale politiet opplyser at Bangalore har mange sikkerhetsfølsomme installasjoner, og at de ikke er fornøyd med Googles forsikringer om å anonymisere både personer og skilt på kjøretøy. De betrakter Bangalore som et utsatt terrormål, og ønsker ikke at detaljer om byens gater og bygg skal gjøres tilgjengelig på nett.

En talsperson for Google sier til nyhetsbyrået AFP at de har fått en skriftlig henvendelse fra politiet. Innsamlingen av data er innstilt, og Google vil ta kontakt med politiet for å klargjøre hva de faktisk krever.

En talsmann for politiet sier at de vil kreve tillatelse fra to departementer – innenriks og utenriks – før å gi eventuell tillatelse til videre filming.

Googles Street View-problemer i India er følgelig av en annen art enn dem de har møtt i Frankrike, Tyskland, Sveits og Storbritannia, der de ikke bare har tatt bilder av gater og bygg, men også avlyttet og kartlagt private trådløse nettverk, og lagret folks e-postmeldinger og passord.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.