FORBRUKERTEKNOLOGI

Strengere krav til ultrabook

Thunderbolt eller USB 3.0 blir obligatorisk.

Dells XPS 13 og Asus Zenbook er begge eksempler på ultrabook-maskiner i henhold til dagens krav. Intel skal presentere tredje generasjons ultrabook-kriterier i neste uke.
Dells XPS 13 og Asus Zenbook er begge eksempler på ultrabook-maskiner i henhold til dagens krav. Intel skal presentere tredje generasjons ultrabook-kriterier i neste uke.
31. mai 2012 - 10:44

Ett år har gått siden Intel introduserte «ultrabook» som en ny kategori med tynne, bærbare pc-er på Computex-messen i Taiwan.

PC-produsentene har siden kastet seg over konseptet, der produktene har en formfaktor og egenskaper som tydelig er inspirert av MacBook Air.

Kravene skjerpes

Det stilles en rekke krav for tillatelse til å markedsføres et produkt som en ultrabook. Brikkegiganten forbereder nå neste skritt, hvor kravene skjerpes ytterligere.

Intel skal vise fram tredje generasjons ultrabook på årets Computex, som blir avholdt neste uke. Det melder teknologibloggen Engadget. De har også skaffet til veie prosessorselskapets oppdaterte krav til kategorien.

Intel forbereder nå kravene som stilles til produkter for å kunne kalle seg ultrabook i neste fase av utviklingen. <i>Bilde: Engadget</i>
Intel forbereder nå kravene som stilles til produkter for å kunne kalle seg ultrabook i neste fase av utviklingen. Bilde: Engadget

Det nye veikartet viser at Thunderbolt-grensesnittet, alternativt USB 3.0, nå blir obligatorisk for alle ultrabooks. Intel krever nå også at sikkerhetsegenskaper er innebygd i produktene, og ikke bare en anbefaling som tidligere.

Kravene til lav vekt og tykkelse beholdes som før. Det betyr at maskinene må veie under 1,4 kilogram og ikke måle mer enn 21 millimeter på det tykkeste.

Ultrabook-kategorien skal heretter også garantere en rask og responsiv brukeropplevelse for maskiner når de ikke er i dvale. Å vekke en maskin fra dvalemodus skal som tidligere ta mindre enn 7 sekunder.

Skiller klinten fra hveten

Alt dette er minimumskrav, og det er selvsagt «lov» å levere produkter som overgår disse. I så måte er det verdt å merke seg at Intel også jekker opp egenskapene som er «anbefalt».

Intels WiDi-teknologi (Wireless Display) er en slik anbefaling. Det innebærer at produktene skal kunne overføre en videostrøm med full HD-oppløsning over trådløse nettverk til HD-kapable skjermer. Det samme gjelder Windows 8-vennlige berøringsskjermer.

Det er ventet at i hvert fall noen produkter som kvalifiserer til ultrabook 3-kravene blir presentert for første gang under teknologimessen neste uke.

Modellene med Ivy Bridge-prosesser er nå i ferd med å komme på markedet. Disse er å regne som andre generasjons ultrabooks. Wikipedia ramser opp en lang rekke ultrabook-maskiner og deres egenskaper, fordelt på konseptets første og andre fase.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.