Stress ned med web-bevisst lenestol

Microsoft, Sony og La-z-boy har begått en lenestol i luksusklassen, med integrert WebTV, uttak for strøm og data, trådløst tastatur - og holder for fjernkontroller og drink.

Microsoft, Sony og La-z-boy har begått en lenestol i luksusklassen, med integrert WebTV, uttak for strøm og data, trådløst tastatur - og holder for fjernkontroller og drink.

Lenestolen bygger på La-Z-Boy Incs avanserte "recliner" ("tilbakelener"). Utstyrt med alt som trengs for stressfrie webstreif, har den selvfølgelig fått navnet "Explorer e-cliner".

I tillegg til alt man assosierer med avanserte amerikanske lenestoler, har e-stolen finesser egnet til å gjøre web tiltrekkende selv for den mest makelige stuegrisen.


E-stolen leveres med Microsofts interactive tjeneste WebTV PLus, en Sony WebTV-mottaker og tilhørende trådløst tastatur. Tastaturet hviler på en sinnrikt innstillbar bordplate som kan foldes ned i venstre armlene, med tastaturet. Alt dette gir tilgang til Internett gjennom tv-skjermen, med tjenester som e-post, interaktiv-TV, øyeblikksmeldinger, chat og så videre.

Den som til tider foretrekker en bærbar PC, kan la det trådløse tastaturet ligge igjen i armlenen, og heller bruke bordplata til PC-en - armlenen har tydeligvis plass til begge. Venstre armlene har videre innebygget strømuttak, nettuttak og telefonkontakt.

I høyre armlene er det en drinkholder, samt lagerplass for fjernkontroller, videokassetter, DVD-skiver, CD-ROM, blader og liknende.

E-stolen veier om lag 45 kilogram. Konfigurert med maksimal tilbakelening, er den nærmere 170 centimeter lang. Prototypen ble vist fram på en amerikansk møbelmesse i april i fjor. De første eksemplarene er nettopp ankommet møbelforretninger i USA. Listepris er 1049 dollar hvis den trekkes med stoff, 1299 dollar med hud.

Markedsføringen tyder på at den er beregnet på å brukes i fritiden. Men jeg har en visjon, der arbeidsbordene i redaksjonens kontorlandskap erstattes av behagelige e-lenere for alle oss e-enere.

Til toppen