Stressende å være ufrivillig mobilfri

Oslo-folk og kvinner opplever mest stress når de ufrivillig må greie seg uten mobilen.

Stressende å være ufrivillig mobilfri

En blant 1001 nordmenn gjennomført av Norstat for Tele2, viser at nordmenn blir stresset av å glemme mobilen hjemme, heter det i en pressemelding fra Tele2.

38 prosent av befolkningen blir stresset eller svært stresset dersom de glemmer igjen mobilen og ikke får sjekket den på åtte timer. Særlig kvinner misliker å være avskilt fra mobiltelefonen – og jo yngre du er, desto mer stresset blir du.

Totalt 42 prosent av kvinner blir stresset eller svært stresset dersom de glemmer mobilen hjemme og ikke får sjekket den på 8 timer, viser en undersøkelse blant 1001 nordmenn gjennomført av Norstat for Tele2. Til sammenligning gjelder dette bare for 33 prosent av menn.

Undersøkelsen viser også at det er de under 30 år som er mest ukomfortable ved å være utilgjengelige på mobiltelefon. Hele 57 prosent av denne gruppen blir stresset eller svært stresset av dette, noe som kun gjelder for 26 prosent av som er 50 år eller eldre, går det fram av undersøkelsen.

Geografisk sett er det også en viss spredning. 33 prosent av vestlendinger blir stresset eller svært stresset dersom de glemmer mobiltelefonen. I Oslo er andelen 44 prosent.

Les mer om: