RESULTATERFINANS

Strid om EU-topps nye jobb

Martin Bangemann, EU kommissær for IT og telekom, har sagt ja til en lederjobb i Telefónica de España. Bangemann har i det siste behandlet flere Telefonica-saker.

Einar Ryvarden
1. juli 1999 - 10:50
Martin Bangemann, EU kommissær for IT og telekom
Martin Bangemann.

Det vekker strid i EU-systemet at Martin Bangemann har sagt ja en jobb som rådgiver for konsernsjefen i Telefónica de España og medlem av ledergruppen, skriver Computerworld Danmark. Bangemann har i mange år vært EUs kommisjonær IT og telekommunikasjon. Bangemann har sagt ja til den nye jobben etter at hele EU-kommisjonen sa opp jobben sin tidligere i våres.

Innsigelsene mot Bangemanns nye jobb er todelt:

For det første påpeker kritikere at Bangemann og hans avdeling nylig har behandlet flere saker der Telefonica har vært involvert. Og dette kan fortsette, for i følge Amsterdam-traktaten blir Bangemann sittende inntil det er utpekt en etterfølger. Bangemann skal ha ønsket å flytte over umiddelbart, hevder en kilde i EU-systemet ovenfor Computerworld Danmark.

Bangemann skal dog ikke delta på EUs industriministermøte i Finland på fredag.

Den andre innsigelsen er at EU har forsøkt å stoppe slike jobbskifter fordi kommissærene gjennom sine jobber har skaffet seg mye makt. Ifølge paragraf 213 i EUs grunnvedtekter, fortsetter kommissærens forpliktelser til at utvise integritet og diskresjon selv etter at deres embetsperiode er ferdig.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.