FORBRUKERTEKNOLOGI

Strid om mobil tilpasset eldre brukere

Det er strid om hvem som har rett til å distribuere seniormobilen Emporia Life.

28. sep. 2007 - 16:11

Onsdag meldte digi.no om en mobiltelefon beregnet på eldre brukere, Emporia Life. Meldingen bygget på tilsendt materiale fra Seniofon.

    Les også:

Meldingen har utløst en henvendelse fra Tello Norge som sier de har solgt denne mobiltelefonen siden august, blant annet fra sitt nettsted. De mener å ha sikret seg en eksklusiv markedsrett for Emporias produkter i Norge, og mener at det er svensk aktør som står bak initiativet til Seniofon.

– Når et svensk internettselskap onsdag gikk ut og presenterte Emporia telefonen som en nyhet i det norske markedet er det både feil og i strid med avtalen Norske Tello har gjort med produsenten. Tello vil nå ta skritt som vil medføre at salget fra kanaler som ikke er klarert fra Tello Norge stanses. Dette er nå skriftlig meldt den svenske aktøren onsdag denne uke, skriver daglig leder Kjartan Kleppe i en e-post til digi.no

Kleppe peker på at Tello har arbeidet med å få på plass et godt service- og supportapparatet. De har også bistått produsenten med oversettelser, feilretting og testing av det norske oppsettet.

– Det er viktig for oss at kunden får en problemfri mobilhverdag, sier Kleppe. Telefonen er enkel å bruke, men som en ekstra trygghet tilbyr også selskapet veiledning via kundeservice. Ved å samle volum kan vi sikre en tilfredsstillende oppfølging i markedet både for Emporia Life og andre modeller.

Emporia Life koster mindre fra Tello enn fra Seniora. Uten binding er prisen 2398 kroner. Tello er også mobiloperatør og tilbyr en pakkeløsning med mobilen og abonnement for 1685 kroner. Interesseorganisasjoner tilbys tilleggsrabatt, og Tello sier de vil etablere avtale med flere butikkjeder.

Blant organisasjoner som har gitt Tello positive tilbakemeldinger om Emporia Life, er Landslaget for hjerte- og lungesyke (LHL) og Blindes Produkter.

Kleppe sier Tello satser sterkt på seniortelefonen, og regner med å selge 5000 enheter innen årsskiftet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.