TELE-KOMMUNIKASJON

Strid om mobilutgifter

EUs planer om billig telefoni på vent.

EU ønsker å fjerne roaming-avgiften og innføre samme takst på tvers av landegrenser innenfor EU-området, men planene er blitt utsatt.
EU ønsker å fjerne roaming-avgiften og innføre samme takst på tvers av landegrenser innenfor EU-området, men planene er blitt utsatt.

EU lover å ta grep om de skyhøye prisene på bruk av mobiltelefon i utlandet. Men en utsettelse i ellevte time har skapt usikkerhet om hva som er i vente.

EU-kommisjonen skulle etter planen legge fram en omfattende reguleringsplan for mobilindustrien allerede onsdag, men nå er framleggelsen av den nye planen utsatt til torsdag.

Kommisjonen har ikke gitt noen god forklaring på utsettelsen, men anonyme kilder forteller ifølge nyhetsbyrået AFP at det er krangling om tekniske detaljer som ligger bak.

Målet med de nye reguleringene er å få på plass et ekte fellesmarked for telefoni i EU og å få ned de skyhøye prisene på bruk av mobiltelefon i utlandet.

Teleselskapene er på sin side negative til forslagene og sier konsekvensen vil bli et alvorlig inntektstap, noe som i sin tur vil føre til manglende evne til å investere i ny teknologi.

EU-kommisjonen ønsket opprinnelig å få de nye reglene på plass innen 2014, men målet er nå satt til 2016. (©NTB)

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.