FORBRUKERTEKNOLOGI

Strippet Linux-distribusjon tilbys gratis

En gratisutgave av Linux-distribusjonen Xandros Desktop Operating System er nå tilgjengelig.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. juni 2004 - 10:43

Linux-distributøren Xandros annonserte onsdag Open Circulation Edition av selskapets Linux-baserte Xandros Desktop Operating System, som er skal være spesielt beregnet for vanlig skrivebords-PC-er.

Forskjellene på gratisutgaven og den kommersielle utgaven er flere. Gratisutgaven kan kopieres distribueres fritt, men kan kun brukes av privatpersoner og annen, ikke-kommersiell bruk.

- Vi vil at Open Circulation-versjon av Xandros-desktop'en skal spres som et virus, sier Frederick H. Berenstein, styreformann og toppsjef i Xandros, i en pressemelding.

De andre forskjellene er at CodeWeavers CrossOver Office eller Plugin ikke er inkludert, og versjonen av Opera som følger med er den annonsefinansierte. I tillegg får brukerne kun brenne CD-er med den laveste hastighetene CD-brenneren støtter. Brukerne har tilgang til Xandros' brukerforum, men har ikke krav på brukerstøtte per e-post.

Gratisutgaven av Xandros Desktop Operating System er tilgjengelig fra denne sidenfor brukere som ønsker å benytte nedlastingsnettverket BitTorrent. Selskapet krever et gebyr på 10 dollar for brukere som i stedet vil laste ned direkte fra Xandros' webservere. Da er kanskje skrittet opp til standardutgaven, som koster 39 dollar, ikke så mye større.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.