Strøm og nettverk i én kabel

Linksys har utviklet et enkelt tilleggsutstyr til selskapets WLAN-aksesspunkter som skal gjøre monteringen enklere.

Linksys har utviklet et enkelt tilleggsutstyr til selskapets WLAN-aksesspunkter som skal gjøre monteringen enklere.

Aksesspunkter for trådløse nettverk (WLAN) bør plasseres på steder hvor de gir best mulig dekning. Dette kan være for eksempel i taket eller høyt opp på veggen - altså steder hvor det sjelden finnes strømuttak. Det å få en elektriker til å montere et uttak, koster fort mye penger. I hvert fall mer enn alternativet som Linksys nå tilbyr, Power over Ethernet Adapter Kit.

Siden mange Linksys' aksesspunkter og lignende produkter benytte langt lavere spenning enn 230 volt, har selskapet laget en løsning hvor både strøm med lav spenning (12 volt) og nettverkssignalene sendes over en vanlig kategori-5 nettverkskabel. Med en adapter i hver ende av nettverkskabelen, som henholdsvis samler og separerer strømmen og Ethernet-signalene, fjerner man behovet for strømuttak i nærheten av aksesspunktet. Nettverkskabelen har man jo lov til å montere selv.

Ifølge Linksys kan Power over Ethernet Kit benyttes sammen med samtlige av leverandørens enheter med behov for 12 volts strømforsyning, ikke bare WLAN-aksesspunkter.

Settet, som har produktnummeret WAPPOE12, skal nå være tilgjengelig hos norske forhandlere til omtrent 550 kroner inkludert mva.

Til toppen