PERSONLIGTEKNOLOGI

Strømforsyning mulig årsak til Xbox-problemer

En amerikansk bruker av Microsofts Xbox 360 har løst krasjproblemene på en svært enkel måte.

Mange brukere av Microsofts nye spillmaskin, Xbox 360, har meldt om krasjproblemer etter kort tids spilling. Hvor stor problemet egentlig er, er vanskelig å avgjøre. Det er typisk de ivrigste nettbrukerne som melder om problemer i åpne fora - hvor mange som bare melder fra til Microsoft eller til forhandleren, vet trolig bare Microsoft.

Selskapet selv sier til Reuters det kun er snakk om en veldig liten andel av maskinene.

- Med en lansering i denne størrelsen, er du nødt til å regne med at noe vil skje, sier Molly O'Donnell, talskvinne for Microsoft, til Reuters. Hun lover at Microsoft vil reparere eller erstatte enheten hvis brukeren ikke får løst problemene via en telefonhenvendelse.

Nå kan det se ut til at en Xbox 360-bruker kan ha funnet kilden til krasjproblemene. Etter at maskinen hans krasjet omtrent hvert 20. minutt, flyttet han den store strømforsyningen opp på en pappkasse, slik at den fikk mye bedre tilgang på luft. Etter det skal vedkommende ikke ha opplevd krasj på nytt. Han beskriver det hele her i forumet til nettstedet GameSpot.

Dette tyder på at det er strømforsyningen til Xbox 360 som blir overopphetet. Dette er trolig gode nyheter både for brukerne og for Microsoft. Brukerne har en midlertidig løsning inntil Microsoft kommer med erstatning, mens Microsoft slipper å erstatte hele maskinen, bare strømforsyningen.

    Les også:

Nå er det selvfølgelig ikke gitt at dette er den eneste feilkilden til problemer Xbox 360-brukerne opplever, men ifølge svarinnlegg i det nevnte forumet har flere lykkes med denne løsningen.

Forøvrig skriver tyske Euro am Sonntag at Microsoft vil ha omtrent 300.000 Xbox 360-enheter tilgjengelig ved lanseringen i Europa den 2. desember. Tallene bekreftes av Chris Lewis, som er øverste ansvarlige for Xbox i Europa. Han ser ikke bort fra at alle maskinene vil bli solgt før nye leveranser kommer til. Dette skjedde også i USA, hvor det fortsatt er knapphet på maskinen.

Microsoft sikter mot å levere tre millioner enheter i løpet av de tre første månedene etter lanseringen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.