Strømsparende flashminne fra AMD

AMD lanserer en ny type flashminne som nøyer seg med 1,8 volt og bruker opptil 95 prosent mindre strøm enn konkurrentene.

Den nye flashminnebrikken er døpt Am29BDS640G (bildet ovenfor viser forgjengeren) og har in kapasitet på 64 megabiter. Den kan leveres i flerbrikkepakker der flashminnet kombineres med enten 8 eller 16 megabiter statisk 1,8 volts minne.

Flashminne krever spenning når data skal leses eller skrives, men ikke når data skal oppbevares, i motsetning til SRAM eller statisk minne.

Lese- og skrivehastigheten til den nye AMD-brikken er tilpasset kravene til 54 MHz-prosessorene som brukes i avanserte 2,5 G og 3 G mobiltelefoner. Brikkene produseres etter en 170 nanometeres prosess. Prisen er 10,75 dollar per stykk ved bestilling av 10.000 eller flere.

Det nye flashminnet til AMD må ikke forveksles med selskapets MirrorBit-teknologi, som er flashminne beregnet på anvendelser der det legges større vekt på kapasitet enn på ytelse.

Les også

AMD satser sterkt på flashminne for å redusere avhengigheten av sine Intel-kompatible PC- og server-prosessorer, som er under sterk prispress fra Intel. Etter et kraftig fall i første kvartal i år, økte AMDs flashminneomsetning i andre kvartal. Både MirrorBit og det nye energigjerrige flashminne er beregnet på å åpne nye markeder for produsenten.

Til toppen