BEDRIFTSTEKNOLOGI

Student-info via mobilen

Norges Markedshøyskole (NMH) tar i bruk tekstmeldinger for å sende beskjeder til studentene. Og til de potensielle studentene.

Therese Werenskiold
18. apr. 2000 - 12:06

Bruk av tekstmeldinger er blitt en del av Norges Markedshøyskoles kommunikasjon med nåværende og potensielle studenter. Den nye infomasjonskanalen opereres i samarbeid med Telenor Mobil.

Nylig fikk søkere til NMH en tekstmelding med påminnelse om et informasjonsmøte.

- Den første SMS - meldingen ble godt mottatt. Flere har sagt at den fungerte som en nyttig påminning før arrangementet, sier informasjonsansvarlig ved NMH,Anja Holter Solberg.

Høyskolen ser det som svært nyttig å kunne informere hele klasser via tekstmelding om at en forelesning er flyttet eller at bestilte bøker har kommet.

- De aller fleste av de som går på NMH eller som søker seg til oss har mobiltelefon. Derfor er dette en meget effektiv kommunikasjonskanal for korte beskjeder. Hvis de første prøveprosjektene blir godt mottatt, vil vi utvide bruken av denne kanalen, forklarer Holter Solberg.

Fra før har NMH innført e-post som obligatorisk informasjonskanal mellom skolen og studentene. Studiehåndboken finnes dessuten kun på Internett, og forelesernes notater kopieres ikke alltid opp og deles ut, men legges i stedet på klassenes egne web-sider.

For å få tilsendt informasjon fra NMH over mobiltelefonen må man ifølge markedsføringsloven registrere seg. Høyskolen har registreringsskjema liggende ute på sine hjemmesider, men sier at muligheten for å registrere seg skal utbygges.

Holter Solberg er ikke redd for at den hyppige bruken av tekstmeldinger skal forstyrre studentene under forelesninger eller på lesesalen. - Studentene oppfordres til å skru av mobiltelefonene under forelesningene, og jeg har ikke hørt om noe problem med mobil-bråk i timene, sier hun til digi.no.

Hun understreker også at all informasjon blir levert i tre kanaler; e-post, Internett og tekstmeldinger. - Det vil bli litt forskjell i informasjonen som gis, men det er ikke slik at noe informasjon bare blir gitt via SMS, sier hun.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.