Student vil videreføre Napster

Mens tusenvis av brukere følger strømmen og velger andre alternativer, er det fremedeles de som kjemper for gamle og velbrukte Napster.

Mens tusenvis av brukere følger strømmen og velger andre alternativer, er det fremedeles de som kjemper for gamle og velbrukte Napster.

Ifølge den kanadiske avisen The Blobe and Mail er en 21 år gammel kanadisk datastudent interessert i å videreføre Napster slik den er i dag - med kopibeskyttede sanger.

Grunnen til dette er at han synes det er synd at Napster gir etter for plateselskapene, og at det finnes alternativer.

- Jeg blir lei meg når Napster nå spiller etter plateselskapenes pipe. La oss beholde tjenesten, og vi vil flytte den til et sted plateselskapene ikke kan røre den, sier datastudenten, Matt Goyer, til avisen.

Napster er for tiden det mest kjente fildelingsverktøyet for musikk-filer, og de fleste filene som byttes på dette nettverket er opphavsbeskyttet. I forhold til andre lignende tjenester er Napster det klart mest brukervennlige alternativet og har scoret høyt på å gi andre enn de mest dedikerte og kunnskapsrike tilgang til slike tjenester.

Nylig ble denne tjenesten pålagt å filtrere ut alle sanger som var beskyttet, og dette antas å være kroken på døren for bedriften. Ved å flytte tjenesten til spesielle steder kan Napster-nettverket klare å omgå dommen og dermed fortsette driften.

Datastudenten har allerede funnet stedet han kunne tenke seg å plassere Napster-serveren. For $15.000 i året kan han nemlig leie serverplass hos firmaet HavenCo. Disse opererer fra en selvstendig fristat og er dermed unnlatt fra mye av internasjonal lov.

- Det er nok av mennesker som er forarget over dommen, og jeg vil ikke tro det skulle være et stort problem å samle inn $10 fra hver av dem om det skulle vise seg umulig å skaffe de $15.000 det koster å ha serveren her, sier han videre.

Goyer er ikke den eneste som prøver å sabotere dommen fra plateselskapene ved å endre navn på filene sine, og dermed gjøre det tilnærmet umulig for Napster å stenge for bytting av disse filene. Forskjellen er at denne taktikken kan sørge for at Napster blir helt stengt av retten.

Mens alle de forskjellige fraksjonene jobber for å motarbeide dommen strømmer brukere i tusentall til andre, og mer kompliserte, nettverk.

Til toppen