BEDRIFTSTEKNOLOGI

Studentene på IT-Akademiet får gratis Office 2000

IT-Akademiet er først ute i Norge med å benytte seg av studentopsjonen i lisensieringsordningen Microsoft Campus. Alle studentene får full lisens til Pro-utgaven av kontorsuiten Office 2000.

Eirik Rossen
31. jan. 2000 - 10:49

IT-Akademiet har inngått sin Campus-avtale gjennom Siemens. Det dreier seg om en spesiell lisensieringsordning for universiteter, høyskoler og forskningsinstitutter.

En Campus-avtale gjelder i utgangspunktet et år av gangen for minst 100 daglige brukere av standard Microsoft-programvare som Office (Standard eller Pro, det vil si uten eller med databasen Access), Front Page og Visual Studio. Avtalen kan utvides til å gjelde programvare som studenter installerer på sine private maskiner.

- Avtalen som IT-Akademiet har inngått, innebærer at alle studentene får et eget lisensieringsbevis for Office Pro, forteller informasjonssjef Jorunn Røed. - Denne lisensen gjelder programvaren og alle oppdateringer de får i løpet av sin studietid.

Røed presiserer at selv om Campus-avtalen må fornyes hvert år, er ikke lisensene på studentenes private maskiner underlagt denne tidsbegrensningen. Du beholder retten til å bruke programvaren, også når du ikke lenger er student.

- For å lette studentenes bruk av programvaren, har vi valgt å gi alle en CD-ROM med Office Pro-applikasjonene, sier Røed. - Disse CD-ene må vi brenne selv.

Røed sier at man vurderer å utvide studentopsjonen slik at den også kan gi tilgang til verktøy som Front Page og Visual Studio.

IT-Akademiet er den første institusjonen i Norge som inngår en Campus-avtale med studentopsjon.

- Alle studentene sertifiseres i Datakortet og som MOUS (Microsoft Office User Specialist) innen Word, Excel, Powerpoint, Outlook og Access, forteller Røed.

Campus-avtalen koster IT-Akademiet mellom 1 og 1,2 millioner kroner på årsbasis. Den dekker lisenser på samtlige opplæringsmaskiner over hele landet, samt til alle fast ansatte og innleide medarbeidere, tilsammen mellom 200 og 250, i tillegg til studentlisensene. Røed ønsker ikke å kommentere hvor mye studentopsjonen utgjør av de samlede lisenskostnadene.

Les mer om IT-Akademiet:


IT-Akademiet lanserer web-vekttall
120 Cisco-elever på IT-Akademiet
IT-Akademiet lander på Fornebu

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.