Studenter har utviklet smart, norsk eposttjener

Mail med din russiske onkel - uten å kunne russisk. Eller mail med din japanske kone - uten å kunne japansk. Mulighetene er mange med den nye eposttjeneren Limacute.

Fire studenter fra Høgskolen i Østfold har i samarbeid med Linux-konsulentselskapet Linpro AS videreutviklet eposttjeneren Limacute til å kunne skreddersy brukernes epost.

Er du lei av at eposten din ikke er leselig nå du mottar den? Eller at du må passe deg for å ikke åpne vedlegg som kan inneholde virus? Dette er, ifølge en pressemelding fra selskapet, problemstillinger som takles i den nye eposttjeneren.

Noen av de nye tjenestene i Limacute er automatisk generering av adressebøker, automatisk oversetting av epost som kommer til deg på andre språk, fjerning av HTML i epostmeldinger og automatisk konvertering av Office-dokumenter via Linpros Office Convertor.

Med litt programmeringskunnskaper skal det være enkelt å lage nye tjenester, mener selskapet.

Det finnes en egen modul for automatisk dokumentkonvertering, som blant annet gjør det mulig å motta Word-dokumenter på mobiltelefonen. Vedlegg skal kunne konverteres automatisk etter brukernes ønsker, og man behøver ikke å få Word-, Excel- og Powerpoint-dokumenter i epostkassen.

Mac-brukere kan nå motta disse vedleggene i Mac-format. En kan også velge multiplattform-formater som HTML, PostScript eller PDF. Til sammen er det over 80 konverteringsmuligheter å velge mellom, opplyser Linpro i pressemeldingen.

Modulen for språkoversettelse gjør at du kan kommunisere via epost på et språk du ikke kan. Når Limacute kobles til Altavistas Babelfish, kan brukere automatisk få oversatt eposten til et valgfritt språk.

Dermed kan du holde kontakten med din fjerne onkel fra Brasil selv om du ikke behersker språket. Man kan velge mellom engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, portugisisk, russisk, kinesisk, japansk og koreansk.

Adressebokmodulen vedlikeholder seg selv på bakgrunn av hvem du har kontakt med. Den kan brukes og redigeres via web og den integrerer seg sømløst i

populære epostprogrammer som Outlook, Outlook Express, Netscape og andre som støtter LDAP-protokollen.

Adresseboken man har på jobb kan integreres på akkurat samme måte privat og det er aldri nødvendig å synkronisere innholdet i postkassene, forteller selskapet.

Til toppen