Studenter løste refusjonsproblem

100 kilo post hver dag kan bli overflødig.

De tretten studentene som deltok i årets DifiCamp løste et viktig problem for helsevesenet - refusjon av pasientreiser. På bildet ser vi studentene i sving fra Difis lokaler i Leikanger.
De tretten studentene som deltok i årets DifiCamp løste et viktig problem for helsevesenet - refusjon av pasientreiser. På bildet ser vi studentene i sving fra Difis lokaler i Leikanger. (Bilde: Difi)

100 kilo post hver dag kan bli overflødig.

Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) har de siste somrene invitert studenter til «DifiCamp» på Leikanger, Sogn- og Fjordane. Som digi.no har skrevet tidligere, fikk studentene i år til oppgave å lage et system for refusjon av pasientreiser.

Ideen vil bli videreført av Helsenorge.no, som er Helsedirektoratets offisielle helseportal. Tjenesten skal være klar for offisiell tjeneste i 2013. Det opplyser Difi til digi.no.

– Difis sommerjobbstudenter har utført et viktig arbeid på området pasientreiser. Vi som jobber med pasientreiser, ser frem mot en digitalisering av området. Dette vil gjøre det enklere for den enkelte bruker å få refundert reisen sin, sier administrerende direktør i Pasientreiser ANS, Marit Elisabeth Kobro, i en melding.

I dag er refusjon av reiseregninger på nett en tungvint prosess, både for helsevesenet og for pasientene. Den nye tjenesten som de 13 studentene utviklet, gjør at pasientene kan levere sine refusjonsregninger på nett. I dag er prosessen manuell. Når det er rundt 800.000 krav for til sammen 5,5 millioner reiser fra 400.000 pasienter sier det seg selv at besparelsene i digitalisering blir enorme.

I en melding fra Difi fremgår det at Helsedirektoratet og Pasientreiser ANS beregner at en digitalisering vil føre til at 100 kilo post daglig kan bli overflødig.

Den foreløpige løsningen som studentene har levert, bruker syv ulike datasett, for eksempel frikortregisteret, folkeregisterdata og kartdata, som basis for å levere tjenesten. En demo av tjenesten finner du her.

Det er imidlertid ikke første gang Difi har fått god nytte av et prosjekt som er levert fra sommerjobbende studenter. I fjor fikk de levert Datahotellet, en tjeneste som lar dataeiere publisere datasett uten å etablere en ny infrastruktur. Denne har også høstet mye anerkjennelse for Difi.

– Fjorårets leveranse fra sommerstudentene – Datahotellet – har vi i ettertid har fått mye skryt for og oppmerksomhet rundt, og vi er glade for å se at årets prototype for refusjon for pasientreiser også har blitt svært positivt mottatt, sier Difi-sjef Hans Christian Holte i en kommentar.

    Les også:

Til toppen