KARRIERE

Studenter skal få laste ned Windows og Office

Til høsten kan norske studenter kjøpe Windows og Office på nettet til en lavere pris en studentutgaven i butikken.

28. apr. 2006 - 09:43

Studenter kan kjøpe Microsoft Office til en rabattert pris i butikken. De kan få det enda billigere hvis høgskolen eller universitetet har en avtale med Microsoft, men disse avtalene har ikke fungert helt i praksis.

- Man har vært avhengig av at for eksempel en høyskole tegner en avtale med Microsoft. Så kan høyskolen selge dette videre til studentene. Dette fungerte aldri. Høyskolene klarer ikke å håndtere en slik administrasjon, sier Bjørnar Hovemoen som er ansvarlig for utdanningssatsningen i Microsoft Norge til Computerworld.

Derfor skal Microsoft legge til rette for at studentene kan få kjøpe programmene på nettet og så laste dem ned.

- Vi må i hvert fall gi studentene en mulighet til å kjøpe produktene før man går ut å kritiserer dem for piratkopiering, sier Hovemoen til Computerworld.

Microsoft har eksperimentert med dette i andre land og erfaringene derfra er såpass gode at de nå utvider tilbudet til også å gjelde som en prøveordning i Norge fra høsten av.

Studenter har en knapp økonomi og piratkopiering av Office er ikke uvanlig. Microsoft håper at dette tiltaket skal være med på å redusere omfanget av piratkopieringen.

- Kundegruppen bruker produktene våre mye. Det er kanskje ikke alle som har betalt for det, men de har produktet. Det er snakk om er å gjøre dette lett nok tilgjengelig til den riktige prisen. Da vil nok piratkopiering gå drastisk ned, sier Hovemoen til Computerworld.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.