Studenter skal få laste ned Windows og Office

Studenter skal få laste ned Windows og Office

Til høsten kan norske studenter kjøpe Windows og Office på nettet til en lavere pris en studentutgaven i butikken.

Studenter kan kjøpe Microsoft Office til en rabattert pris i butikken. De kan få det enda billigere hvis høgskolen eller universitetet har en avtale med Microsoft, men disse avtalene har ikke fungert helt i praksis.

- Man har vært avhengig av at for eksempel en høyskole tegner en avtale med Microsoft. Så kan høyskolen selge dette videre til studentene. Dette fungerte aldri. Høyskolene klarer ikke å håndtere en slik administrasjon, sier Bjørnar Hovemoen som er ansvarlig for utdanningssatsningen i Microsoft Norge til Computerworld.

Derfor skal Microsoft legge til rette for at studentene kan få kjøpe programmene på nettet og så laste dem ned.

- Vi må i hvert fall gi studentene en mulighet til å kjøpe produktene før man går ut å kritiserer dem for piratkopiering, sier Hovemoen til Computerworld.

Microsoft har eksperimentert med dette i andre land og erfaringene derfra er såpass gode at de nå utvider tilbudet til også å gjelde som en prøveordning i Norge fra høsten av.

Studenter har en knapp økonomi og piratkopiering av Office er ikke uvanlig. Microsoft håper at dette tiltaket skal være med på å redusere omfanget av piratkopieringen.

- Kundegruppen bruker produktene våre mye. Det er kanskje ikke alle som har betalt for det, men de har produktet. Det er snakk om er å gjøre dette lett nok tilgjengelig til den riktige prisen. Da vil nok piratkopiering gå drastisk ned, sier Hovemoen til Computerworld.

Til toppen