Studenter snekrer ny nettradio for P4

P4s desktopradio legger seg ikke lenger over andre programmer på skjermen. Det har tre DPH-studenter sørget for.

Tre høgskoleingeniører fra Den Polytekniske Høgskolen har i løpet av åtte uker utviklet en ny versjon av P4 s nettradio.

- Den 'gamle' versjonen hadde en del ulemper; blant annet la den seg over andre programmer på skjermen. Desktopradioen ligger nå som en tynn stripe øverst eller nederst på skjermen, forteller en av studentene, Lasse Ødegård, i en pressemelding.

Nettradioen må være synlig fordi nyhetslinjer kontinuerlig ruller over skjermen.

- Det er nå mulig å klikke på nyheten, komme direkte inn på P4s nettside og lese den aktuelle saken. Også nyhetsbrudd, der brukeren kan varsles med lyd eller farger dersom det skjer noe viktig i nyhetsbildet, er en ny funksjon.

Høgskoleingeniørene har også gjort det mulig for brukeren å se hvilken melodi som spilles og hvilken som kommer etter. I forbindelse med at P4 har lansert fire nye nettkanaler har de utviklet et system som gjør det enkelt å skifte kanal. Man kan også velge ulike "skins," slik at desktopradioen får det utseende man ønsker.

Etter lanseringen 30. mai har snart 4000 mennesker lastet ned den nye desktopradioen, og det er kjempegøy, sier Ødegård.

De tre studentene, Lasse Ødegård, Fredrik Alvestad og Svein-Rune Lerheim, fikk toppkarakteren 1.0 på oppgaven.

Til toppen