KARRIERE

Studenter vil jobbe for norske IT-selskaper

De norske IT-selskapene seiler opp som favoritt arbeidsplass blant IT-studentene.

Gjennom flere år har Microsoft tronet som den mest attraktive arbeidsplassen blant IT-studenter. Også i årets undersøkelse kom Microsoft ut som en klar nummer en, der 24,6 prosent av IT-studentene svarte at de ville jobbe hos verdens største programvareprodusent.

I år har en ny trend har i år begynt å tegne seg. På tredje plass kommer nemlig Opera Software, etterfulgt av Telenor på fjerde plass. 17,3 prosent av IT-studentene ønsket å jobbe hos Opera og 17 prosent hos Telenor.

I tillegg havner Fast på 12. plass og norske Trolltech på 17. plass.

– Unge IT- kandidater velger hovedsakelig norske selskaper når de fritt kan velge hvilket selskap de anser som sin drømmearbeidsgiver, forteller Carlo Duraturo, markedsansvarlig i Universum.

Øverst på listen er fire av fem selskaper norske. De fem mest populære arbeidsgiverne er: Microsoft, Statoil, Opera Software, Telenor og Aker Kværner.

Undersøkelsen Young Professionals Survey Norway 2006er gjennomført i september blant 4376 unge akademikere. I IT-delen deltok 905 ansatte med utdannelse i data/IT.

Det er Universum Communications som står bak undersøkelsen som baseres på yngre arbeidsaktive akademikere i aldere 25 til 40 år og som har vært ute i arbeidslivet i maksimalt ti år. Deltakerne har en akademisk bakgrunn innen fagene økonomi, teknologi og data/IT.

Verken Opera, Fast eller Trolltech var engang nevnt på listen over de femti mest ettertraktede i fjor.

Duraturo sier til digi.no at det er ære i det hele tatt å komme på topp 50-listen, ettersom studenter kan velge mellom 130 selskaper som forvalter betydelige IT-oppgaver.

En rekke IT konsulentselskaper har klatret opp det siste året. Det gjelder blant annet Steria som i fjor endte på 50. plass, og i år på 37. plass.

Sun klatret fra 24. plass i fjor til 11. plass i år, mens Sintef hoppet fra 31. plass til 12. plass.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.