Studèr gratis på MIT - fra Norge

Velrenommérte Massachusetts Institute of Technology gjør nå sine kurs gratis tilgjengelig for hele verden via Internett.

Velrenommérte Massachusetts Institute of Technology gjør nå sine kurs gratis tilgjengelig for hele verden via Internett.

MIT er et av de mest kjente og ettertraktede studiesteder for IT-interesserte. En eksamen fra MIT åpner dører i jobbmarkedet - for den som da har råd til å gå på den prestisjefylte skolen.

Men nå blir det flere som kan gjøre det:

To og et halv år etter at Massachusetts Institute of Technology (MIT) lanserte sitt pilotprogram OpenCourseWare (se relatert artikkel under) har instituttet i det stille lagt ut videoopptak av forelesninger for 500 ulike kurs (av skolens totalt 2000) til gratis nedlasting over Internett.

    Les også:

OpenCourseWare er et ambisiøst prosjekt som MIT håper vil være startskuddet på en web-basert revolusjon i måten universiteter deler informasjon.

- Håpet er at vi vil få se mange OpenCourseWare-programmer som vil gi en kritisk masse med kvalitetsgarantert kunnskap online som folk kan nå fra hvor som helst i verden, sier MITs kommunikasjonssjef for OpenCourseWare-inititativet, Jon Paul Potts, til den amerikanske nettavisen News.com.

Mens dagen i dag vil markere den offisielle åpningen av gratistjenesten, har instituttet fremdeles et stykke å gå før absolutt alle kurs gjøres tilgjengelig på nett. MIT venter at man først i 2007 vil kunne tilby mellom 1800 og 2000 kurs via OpenCourseWare-programmet.

Foruten studieplaner, forelesningsnotater og kursvideoer, vil MIT legge ut tidligere eksamenssett, avsluttede studentprosjekter, samt nye og gamle oppgaver på nettet.

Selv om prosjektet er gratis for oss brukere, har det kostet millioner av dollar å utvikle. Pilotprogrammet som startet i april 2001 og som avsluttes i år, er i pilotperioden støttet med 11 millioner dollar fra Hewlett Foundation og Mellon Foundation (USD 5,5 mill. fra hver). Nå søker MIT om en annen finansieringsrunde for prosjektet, som er budsjettert å ville koste 20 millioner dollar over den kommende 20-årsperioden.

Til toppen