Studietilbud på SMS

SMS kan bli et viktig verktøy i rekrutteringen av nye studenter til utlandet.

SMS kan bli et viktig verktøy i rekrutteringen av nye studenter til utlandet.

IEC (International Education Centre) har siden 1995 veiledet studenter til studier i utlandet, og representerer over 30 statlig godkjente universiteter i Australia, New Zealand, England, Skottland, Irland, Canada, Spania og Singapore.

Hvert år formidler IEC studieplass til rundt 10.000 studenter, og rekrutteringen skjer i hovedsak gjennom brosjyrer og tre studiemesser i året.

I går avholdt IEC en større studiemesse med 130 interesserte som troppet opp. Mange hadde fått informasjonen gjennom SMS-meldingen:

MBA i England? Master i Canada? Kom på IECs studiemesse og møt universitetene personlig. Gratis inngang! Ons 27.okt 14-18, Britania Hotell, se www.iec.no

Sted: Trondheim

Mottagere: Gutter og jenter 18 - 26

Mer informasjon: www.iec.no

Det er selskapet InCent Services med blant annet Geir Sand Nilsen som har gjennomført Gründerskolens program i Singapore, som står bak meldingstjenesten EasyCash. Studentene har vunnet pris for tjenesten som overlater til annonsørene å betale for å gi brukere informasjon om produkter.

Ved å registrere seg på tjenesten, får brukere informasjon samtidig som de tjener penger. Selskapet har en nummerdatabase registrert, som gir penger for hver SMS-melding de mottar. Tjenesten gir alle som registrerer seg et engangsbeløp på 50 kroner på sine saldo.

Sand presiserer at det ikke er noen skjulte kostnader og at tjenesten kun koster 50 øre i en bekreftelsesmelding.

Tjenesten gir tilbud via mobiltelefon tilpasset brukerens ønsker. Som en bonus får man 50 øre per informasjonsmelding som går inn på personlige bankkonto.

- Vi registrerte et bra oppmøte på studiemessen i går som kan skyldes SMS-tjenesten, sier markedsansvarlig Nicholas Blankevort i i IEC til digi.no.

Av teknologiske studieretningen, var det ifølge tall fra Lånekassen registrert 1.416 gradsstudenter (bachelor eller master) mot 1.682 studenter i studieåret 2001-2002.

De mest populære utenlandske universitetene er ifølge Blankevort Quensland University of technology i Australia og University of Sunderland i England.

Til toppen