BEDRIFTSTEKNOLOGI

StudMac innføres i andre land

Apple Norges StudMac-konsept mot studenter har vist seg å være så vellykket at ordningen nå diskuteres med Apple Inc. Trolig innføres konseptet i hele Norden fra neste høst.

Liv Torild Mytting
22. aug. 1997 - 17:11

StudMac-konseptet har vært et prosjekt for Apple Norge i tre år. I andre land har Apple-kontorene hatt sine "back to school"-opplegg, men ingen har satset på samme måte som Apple Norge, med en egen forening for studenter med Macintosh-maskin. Nå viser det seg at ordningen er svært vellykket. Apple Norge har i dag 3400 medlemmer i StudMac som jevnlig mottar medlemsbladet Loop, får tilbud om billig utstyr og tilbud om kurs fra Apple Norge.

Apple Norge har hatt møter med konsernets nordeuropeiske representant og det kan på sikt være snakk om å innføre dette opplegget i hele Nord-Europa. I første omgang vil konseptet innføres i Norden: - Det er rimelig å tro at hele Norden er med i dette opplegget fra neste høst, sier Malin Karlsson, markedssjef i Apple Norge til digi.no.

Årets norske StudMac-kampanjen starter 1. september og vil vare ut oktober. Apple satser på å nå studentene ute på høgskolene og universitetene. I Oslo, Bergen og Trondheim vil det i september være utstasjonert studentteam som skal demonstrere og informere om Mac for potensielle kjøpere.

Kampanjen vil fokusere spesielt på to pakker: Den ene består av en PowerMac 5400 med 180 MHz prosessor, mens den andre pakken består av en PowerMac 6400 med 200 MHz prosessor. Begge maskinene leveres med både skrivere og en del programvare. Karlsson vil ikke oppgi priser ennå, men bekrefter at disse er svært konkurransedyktige, selv om Apple konkurrerer mer på brukervennlighet. Nytt av året er en fire måneders full betalingsutsettelse slik at studielånet kan ankomme og finansiere det hele.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.