FORBRUKERTEKNOLOGI

Stue-PC-er skal merkes VIIV

Intels nye VIIV-merke skal spille samme rolle for stue-PC-er som Centrino for bærbare.

24. aug. 2005 - 12:36

Intel vil lansere en ny varemerkekampanje for å fremme selskapets plattform for stue-PC-er, det vil si PC-er som i hovedsak er beregnet på underholdning.

Varemerket er døpt VIIV, uten at betydningen av de enkelte bokstavene er klargjort ennå.

I slutten av juni avslørte Xbitlabs.com at Intel nylig hadde endret to logoer registrert hos USAs patentkontor seint i fjor. Logoene ble døpt henholdsvis «Intel Inside VIIV» og «Intel VIIV». Bildet viser den nyeste utgaven av «Intel Inside VIIV». Xbitslabs prøvde å få Intel til å forklare hva logoene skulle referere til, men fikk ikke noe svar.

Nå er det, ifølge News.com, klart at VIIV viser til Intels nye plattform for stue-PC-er. I januar i år ble det kjent at Intel reorganiserte seg med tanke på å tilby «plattformer» for forskjellige typer datamaskiner, framfor bare et utvalg prosessorer, brikkesett med mer. Modellen for denne plattform-tankegangen er Centrino, som består av Pentium M-prosessoren, tilhørende brikkesett, WLAN og tilhørende programvare. Siden har Intel avklart at det skal lages plattformer for blant annet stue-PC-er, kontor-PC-er og servere.

    Les også:

VIIV-merket skal brukes av PC-leverandører som vil vise at deres produkter svarer til Intel-plattformen, og inneholder bestemte prosessorer, brikkesett og programvare.

Det ventes at Intel vil subsidiere markedsføringen til PC-leverandører som blir med på kampanjen, slik praksisen har vært for Centrino, og, tidligere, for «Intel Inside»-kampanjene.

Mer detaljer om VIIV-plattformen, og en presentasjon av det endelige merket, ventes i dag, onsdag, på Intels pågående utviklerkonferanse i San Francisco.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.