BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stutum-spørsmål ga flertall for Microsoft

Microsoft har betalt Hart-Teeter Research for å undersøke amerikanernes holdning til etterforskningen som myndighetene i flere delstater har innledet mot selskapet. Spørsmålene i undersøkelsen er mildt sagt av den ledende typen...

Eirik Rossen
8. mai 1998 - 12:42

Her er spørsmålene, og svarene:

1. Synes du din attorney general (delstatens øverste rettsmyndighet) skal føre en sak som hindrer Microsoft fra å selge Windows 98 i din delstat, eller bør man la være å føre en slik sak?
Svar: Bør ikke føre sak: 64 prosent. Bør føre sak: 12 prosent. Ikke sikker: 24 prosent.

2. Tror du det er bra eller dårlig gjort av din attorney general å bruke skattepenger på en sak som hindrer Microsoft fra å selge Windows 98 i din delstat?
Svar: Dårlig gjort: 68 prosent. Bra gjort: 13 prosent. Ikke sikker: 16 prosent. Verken/eller: 3 prosent.

3. Hvilke av disse spørsmålene kommer nærmest ditt syn i denne saken: Påstand A: Attorney general i din delstat bør blokkere salg av Windows 98 for å opprettholde konkurranse i bransjen. Påstand B: Den beste måten å sikre kompetanse i bransjen er å la forbrukere og markedet avgjøre uten myndighetenes innblanding.
Svar: Påstand A: 14 prosent. Påstand B: 77 prosent. Ikke sikker: 9 prosent.

4. Burde din attorney general føre sak for å forsøke å tvinge Microsoft til å fjerne Internett-egenskapene fra Windows 98-programvaren som selges i din delstat, eller bør en slik sak ikke fremmes?
Svar: Bør føre sak: 13 prosent. Bør ikke føre sak: 68 prosent. Ikke sikker: 19 prosent.

5. Føler du at Microsoft i dag bidrar til økonomisk vekst i USA, eller hindrer det økonomisk vekst?
Svar: Bidrar: 79 prosent. Hindrer: 8 prosent. Ikke sikker: 13 prosent.

6. Microsofts framgang har bidratt til å stimulere veksten av USAs dataindustri.
Svar: Sterkt enig: 62 prosent. Noe enig: 25 prosent. Noe uenig: 3 prosent. Sterkt uenig: 2 prosent. Ikke sikker: 8 prosent.

1.002 amerikanske voksne fra hele landet ble intervjuet 29. og 30. april. Feilmarginen er 3,2 prosent.

Attorney general i delstaten Connecticut, sier til USA Today at avgjørelser i juridiske saker ikke bør tas på grunnlag av opinionsundersøkelser.

- Vi vil helt åpenbart stadig støte på denne velorganiserte og godt samkjørte PR-kampanjen. Men jeg tror den vil få minimal virkning, blant annet fordi den er så gjennomskuelig, legger han til.

- Microsoft tyr til desperate og merkelige tiltak, sier talsperson Chris Holten i Netscape til News.com. - Er det de sier at opinionsundersøkelser skal være en erstatning for det en dommer og en jury bør gjøre når et selskap bryter loven?

Holten lurer på hvorfor ikke Hart-Teeter Research stilte spørsmål av typen: "Føler du at attorney general i din delstat bør håndheve dette landets antitrust-lover?"

En representant for meningsmåler-selskapet sier at man har søkt innspill fra Microsoft, men formulert spørsmålene selv og prøvd å gjøre dem svært enkle å ta stilling til.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.