Stygt fall i Deutsche Telecom-aksjen

Deutche Telecom-aksjen fortsetter å falle, og flere hundre tusen kunder har kuttet fastlinjen.

Det tyske selskapet sliter med hard konkurranse, prispress og kunder som bytter til billigere telefon- og internett-leverandører. Aksjen falt opp til ti prosent igår, det største fallet på fire år.

Selskapet mistet 500.000 fastlinjekunder i andre kvartal. Det betyr at Deutsche Telekom har mistet rundt en million kunder i første halvår. Bedringen vil først komme i fjerde kvartal, ifølge selskapet.

– Det er som om de ikke har oppdaget kulen som ble avfyrt mot dem for lenge siden. Man kan hevde at Deutsche Telekoms ledelse har undervurdert trendene i markedet, sier forvalteren Philippe Kiewiet de Jonge i ABN Amro Asset Management, ifølge DN.

Kai-Uwe Ricke, konsernsjef i Deutsche Telekom at anslår omsetningen i år vil bli mellom 61,5 og 62,1 milliarder euro. Tidligere har han forespeilet en omsetning på 62,7 milliarder euro. Driftsresultatet (ebitda) vil bli mellom 19,2 og 19,7 milliarder euro, mens det tidligere har vært anslått 20,7 milliarder euro. I 2007 blir driftsresultat på linje med i år, og omsetningsveksten vil være «moderat», ifølge selskapet.

Til toppen