BEDRIFTSTEKNOLOGI

Styr backupen med iPad

- Gir IT-sjefen full kontroll, hevder norske Online Backup Company.

Gründer og daglig leder Alexander Hagerup i Online Backup Company.
Gründer og daglig leder Alexander Hagerup i Online Backup Company.
7. okt. 2011 - 13:20

Med en årlig vekst på nær 100 prosent har norske Online Backup Company (OBC) gjort det skarpt siden oppstarten i 2005.

Oslo-bedriften har spesialisert seg på å tilby sikkerhetskopiering og katastrofeberedskap over nett. De tre siste årene har de firedoblet kundemassen, og er med nesten 4.000 bedriftskunder en av de største nordiske aktørene i sin nisje.

Nå lanserer de en egen app til iOS, som skal gjøre det enklere for IT-sjefen å administrere alle backupjobber, rapporter og innstillinger.

Utgir iPad-app: Gründer og daglig leder Alexander Hagerup i Online Backup Company.
Utgir iPad-app: Gründer og daglig leder Alexander Hagerup i Online Backup Company.

- Lanseringen av den nye appen forenkler hverdagen betraktelig for IT-sjefen når han trenger full kontroll og oversikt over selskapets backup, heter det i en melding fra gründer og daglig leder Alexander Hagerup.

Kunder som kjøper løsningen får med en iPad 2. Brettet skal fungere som et styringsverktøy, selv om tjenestene også lar seg administrere fra en nettside.

- Appen gir enklere og mer oversiktlig administrasjon enn med webgrensesnitt. Vi er i grunn ganske stolt av dette, sier OBCs markedssjef Sverre Dejgaard til digi.no.

Han hevder backup over nett er mer forutsigbart for kunder, enn modellen med sikkerhetskopiering på tape eller disk. Det skal være enklere å skalere opp etter behov, uten å måtte foreta dyre investeringer i ny maskinvare.

De installerer programvare i kundens miljø for å håndtere kopieringen. Alle relevante plattformer skal være støttet. Løsningen sørger for å overføre kun endringer, over en kryptert nettforbindelse. På mottakersiden har Online Backup Company redundanse og lagring ved to ulike datasentre i Oslo, inkludert i selskapets lokaler på Myrens verksted på Torshov.

- Hovedlagringen vår ligger på Vollebekk i det gamle Aftenposten-bygget, som er gjort om til serverhall og driftes av amerikanske Verizon. Foruten fjellhaller er dette et av de sikreste datasentrene i Oslo.

Vil ut i Europa

OBC solgte i 2009 for rundt 22 millioner kroner, og var nær ved å doble til over 40 millioner i fjor. I år regner de med å omsette for mellom 62 og 65 millioner, og har som målsetning å beholde fjorårets driftsmargin på over seks prosent. Så langt har de kontorer i Oslo og Stockholm.

- Vi er i gang med en strategisk plan for å bli en dominerende aktør i Nord-Europa i løpet av fem år, sier Dejgaard.

Satsingen på distribusjon gjennom et partnernettverk skal særlig ha gitt mersmak. Over 500 selskaper selger løsningene deres i Skandinavia.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.