Styr PC-spill med avansert 3D-kamera

Israelske 3DV Systems skal tilby et 3D-kamera som framstår som en avansert utgave av Sonys EyeToy.

Styr PC-spill med avansert 3D-kamera

Israelske 3DV Systems skal tilby et 3D-kamera som framstår som en avansert utgave av Sonys EyeToy.

Det lanseres stadig nye styreenheter som produsentene håper skal tas i bruk av mange for å kontrollere dataspill. Men i svært mange tilfeller kreves det legges inn støtte for enhetene i spillene, og interessen fra spillutviklerne er i som oftest ganske lunken.

Israelske 3DV Systems annonserte i går et produkt som hører hjemme i en kategori som allerede har fått et visst fotfeste - styring ved hjelp av et kamera og brukerens bevegelser. Sony var tidlig ute med EyeToy. Senere har også Microsoft og Nintendo kommet på markedet med lignende utstyr.

Enheten 3DV Systems har utviklet, skal derimot være ment for bruk sammen med PC-er. Den kalles ZCam og er i praksis et relativt billig 3D-kamera som kan registrere dybden i motivet i sanntid. Enheten skal være betydelig mer avansert enn blant annet EyetToy.

Ifølge 3DV Systems, som først og fremst lager løsninger for bil- og sikkerhetsbransjen, skal Zcam både kunne registrere små og store bevegelser. Det betyr at for eksempel et objekt på skjermen kan styres ved hjelp av små vink med tommelen, eller ved å bevege hele kroppen. Løsningen vil kunne registrere bevegelser i alle retninger.

Kameraet avhenger ikke av belysningen i omgivelsene. I stedet sender det selv ut infrarødt lys og registrerer refleksjonene av dette 60 ganger per sekund. Kameraet skal være utstyrt med et eget brikkesett for behandling av dataene, slik at belastningen på selve PC-en skal være minimal.

ZCam er på ingen måte det første kameraet av denne typen 3DV Systems har utviklet, men det er først nå at prisen har blitt så lav at det er aktuelt å tilby et slikt produkt til forbrukermarkedet.

I første omgang vil selskapet bare tilby ZCam til spillutviklere sammen med et utviklingssett, men til Forbes.com sier toppsjef i selskapet, Zvika Klier, at produktet vil tilbys kommersielt i løpet av 2008. Prisen skal være omtrent den samme som for et ordinært webkamera, noe som i hvert fall bør bety at det vil koste under 1000 kroner.

Til toppen