FORBRUKERTEKNOLOGI

Styr vaskemaskinen med en mobilapp

Samsung satser på husholdningsmaskiner med nettilgang.

Samsungs WF457-vaskemaskin kan kontrolleres med en mobilapplikasjon.
Samsungs WF457-vaskemaskin kan kontrolleres med en mobilapplikasjon. Bilde: Samsung
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. jan. 2012 - 10:28

Mange har i årevis snakket om hvor praktisk det vil være å ha mange av husholdningsmaskinene koblet til Internett, hvor man fra en datamaskin eller smartmobil kan overvåke hvordan den det går med stekingen av kalkunen eller å se innholdet i kjøleskapet.

TV-en og andre underholdningsenheter har for lengst fått Internett-tilgang, men nå ser det ut til at bølgen er i ferd med å innta også de rene nytteproduktene. Det har vært flere sporadiske forsøk tidligere – faktisk allerede for ti-tolv år siden. Men dette var etter alt å dømme for tidlig for markedet.

Under CES-messen som arrangeres i Las Vegas denne uken presenterer Samsung, som altså ikke bare tilbyr tv-er og smartmobiler, flere nettilkoblede husholdningsmaskiner.

Samsung RF4289-kjøleskap leveres med stor skjerm og WLAN-støtte. <i>Bilde: Samsung</i>
Samsung RF4289-kjøleskap leveres med stor skjerm og WLAN-støtte. Bilde: Samsung

Selskapet tilbyr allerede flere digre kjøleskapsmodeller med opptil 8 tommers LCD berøringsskjerm og WLAN-tilknytning. Nyheten nå er applikasjonen Grocery List, som skal gjøre det enkelt å sette sammen en handleliste med få tastetrykk, samt en Facebook-applikasjon.

Minst like interessant er den nye vaskemaskinen WF457. Den er også utstyrt med 8 tommers LCD-skjerm og WLAN-støtte, men leveres med et Smart Control-system som gjør det mulig for brukeren å starte, pause og overvåke maskinen ved hjelp av en smartmobilapplikasjon. Blant annet vil brukeren kunne se hvilke program som er valg, hvor lang tid som gjenstår, samt få et varsel når vaskingen er ferdig.

Samsungs WF457-vaskemaskin kan kontrolleres med en mobilapplikasjon. <i>Bilde: Samsung</i>
Samsungs WF457-vaskemaskin kan kontrolleres med en mobilapplikasjon. Bilde: Samsung

Dessverre kan ikke dette uten videre gjøres via Internett, men er begrenset til det trådløse lokalnettet. Men man kan se for seg at Samsung og andre aktører på sikt tilbyr en tjeneste hvor både vaskemaskin og mobilapp kan kobles sammen via Internett. Senere, dersom hver privatkunde får tildelt en solid bunke med IPv6-adresser, vil tilkoblingen mellom smartmobil og husholdningsprodukt enklere kunne skje direkte, uten at det er behov for en sentral tjeneste som tar hånd om forbindelsen mellom enhetene.

WF457 vil nok være mest nyttig i boliger hvor vaskemaskinen er plassert i en annen etasje enn der brukeren normalt oppholder seg.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.