BEDRIFTSTEKNOLOGI

Styreomveltninger i Apple

Tre av fem medlemmer i det omstridte Apple-styret har trukket seg. Til gjengjeld har Apple fått inn fire nye bransjetungvektere - inklusive Steve Jobs. Styreformannsjobben og administrerende direktør-stillingen er fortsatt ubesatt.

Jens Kanden
6. aug. 1997 - 18:54

Styret i Apple har fått hard kritikk den siste tiden. Onsdag på Macworld-messen ble det kunngjort at styremedlemmer Mike Markkula, Katherine Hudson, og Bernard Goldstein trekker seg. (I juli trakk som kjent Gil Amelio og Delano Lewis seg som henholdsvis styreformann og styremedlem.) Styret har blitt beskyldt for manglende kjenneskap til PC-bransjen og sviktende engasjement i den daglige driften.

Steve Jobs har tatt konsekvensen av dette og rekruttert en gjeng tungvektere til Apple-styret.

Han har fått med seg sin venn og toppsjef i Oracle, Larry Ellison, som alltid har vært engasjert i hva Apple driver med og besitter betydelig bransjeerfaring. Ellison er også forkjemper for nettcomputer-arkitekturen.

Jobs har også fått med seg Bill Campbell, styreformann og administrerende direktør i Intuit Corp. Campbell var salgs- og markedsføringsansvarlig for Apple Computer fra 1983 til 1987, og Claris-sjef fra 1987 til 1991.

Apple får også glede av snuoperasjons-ekspertisen til Jerry York i styret. York er anerkjent for sin innsats under snuingen av IBM og Chrysler.

Det var en fornøyd Jobs som presenterte det nye styret.

- Vi har skaffet oss fantastisk bransjetyngde, fortalte Steve Jobs på Macworld.

De to styremedlemmene som forblir i Apple-styret er: Gareth Chang, senior visepresident i Hughes Electronics og president i Hughes International, og Edgar Woolard, styreformann i E. I. DuPont de Nemours and Co. Chang har været i styret siden september i 1996, mens Woolard kom med i løpet av juni 1996.

Dermed består det nye styret av seks medlemmer. Ny styreformann vil ikke bli kunngjort før Apple har funnet en ny administrerende direktør - som også vil få en styreplass.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.